Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Kontejner

Goccia

Kontejner Goccia je posuda koja ukrašava dom mekim oblicima i toplim bijelim svjetlima. To je moderno domaće ognjište, mjesto susreta za veseli čas s prijateljima u vrtu ili stolom za kavu da bi u dnevnoj sobi pročitali knjigu. To je skup keramičkih posuda pogodnih da sadrže toplu zimsku deku, kao i sezonsko voće ili bocu svježeg ljetnog pića uronjenu u led. Posude vise od stropa konopcem i mogu se postaviti na željenu visinu. Dostupne su u 3 veličine, od kojih se najveća može upotpuniti čvrstim hrastovim vrhom.

Stola

Chiglia

Stola Chiglia je kiparska tablica čiji oblici podsjećaju na obrasce čamca, ali oni ujedno predstavljaju srce čitavog projekta. Koncept je proučavan zahvaljujući modularnom razvoju počevši od osnovnog modela koji je ovde predložen. Linearnost snopa golubice u kombinaciji s mogućnošću kralježaka da slobodno klizi duž njega, garantiraju stabilnost stola, omogućava mu da se razvija u dužini. Ove značajke olakšavaju prilagođavanje odredišnom okruženju. Bit će dovoljno povećati broj kralježaka i duljinu snopa da biste dobili željene dimenzije.

Sat

Reverse

Sat Dok vreme prolazi, satovi su ostali isti. Reverse nije običan sat, to je preokret, minimalistički dizajn sata sa suptilnim izmjenama, što ga čini jedinstvenim. Ruka okrenuta prema unutra okreće se unutar vanjskog prstena kako bi označila čas. Mala ruka okrenuta prema van stoji sama i okreće se da bi naznačila minute. Obrnuto je nastao uklanjanjem svih elemenata sata osim njegove cilindrične osnove, odakle je mašta preuzela mapu. Ovaj dizajn sata ima za cilj podsetiti vas na vrijeme.

Trpezarijski Sto

Ska V29

Trpezarijski Sto Stol od masivnog prirodnog drveta ariša, radio je s numeričkim strojevima za upravljanje i dovršen rukom, posebnost je oblika koji podsjeća na položaj stabala, srušenih oluje Vaia koja je pogodila Dolomite i predstavljene samim drvenim sjekirama od ariša. Ručno polirana površina čini površinu neprozirnom i glatkom na dodir te poboljšava njene vene i oblike. Baza, napravljena od čelika zaštićenog prahom, predstavlja borovu šumu prije nego što oluja prođe.

Čaša Za Vino

30s

Čaša Za Vino Čaša za vino iz 30-ih godina Saara Korppi posebno je dizajnirana za bijelo vino, ali može se koristiti i za druga pića. Napravljen je u vrućoj radnji koristeći stare tehnike puhanja stakla, što znači da je svaki komad jedinstven. Cilj Saara je dizajnirati visokokvalitetno staklo koje izgleda zanimljivo iz svih uglova, a kada se napuni tečnost, omogućava da se svjetlost reflektira iz različitih uglova, dodajući dodatno uživanje u piću. Njena inspiracija za Vinsko staklo iz 30-ih godina dolazi iz prethodnog dizajna konjak-stakla iz 30-ih godina, a oba proizvoda dijele oblik čaše i razigranost.