Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Kineski Restoran

Ben Ran

Kineski Restoran Ben Ran je umjetnički skladan kineski restoran koji se nalazi u luksuznom hotelu, Vangohh Eminent, Malezija. Dizajner primjenjuje introvertirane i sažeto tehnike orijentalnog stila kako bi stvorio pravi ukus, kulturu i dušu restorana. To je simbol mentalne jasnoće, napustite uspješne i ostvarite prirodan i jednostavan povratak izvornom umu. Unutrašnjost je prirodna i neukusna. Korištenjem drevnog koncepta sinhronizacija i s imenom restorana Ben Ran, što znači original i priroda. Restoran otprilike 4088 četvornih metara.

Energetsko Aktiviranje Brzih Mostova

Solar Skywalks

Energetsko Aktiviranje Brzih Mostova Svjetske metropole - poput Pekinga - imaju veliki broj pješačkih mostova koji obilaze prometne arterije. Često su neprivlačni, umanjujući ukupni urbani dojam. Ideja dizajnera za oblaganje mostova za nogavice estetskim, fotonaponskim fotonaponskim modulama i njihovo pretvaranje u atraktivna gradska mjesta nije samo održiva, već stvara skulpturalnu raznolikost koja postaje privlačna za oči u gradskom pejzažu. Stanice za punjenje e-automobila ili E-bicikla ispod mostova koriste solarnu energiju izravno na licu mjesta.

Frizerski Salon

Vibrant

Frizerski Salon Uhvativši suštinu botaničke slike, stvoren je nebeski vrt na cijelom prolazu, odmah pozdravlja goste da se kupaju ispod, odlazeći od gomile, dočekujući ih iz ulaza. Zavirivši dalje u prostor, suženi izgled se proteže prema gore s detaljnim zlatnim dodirima. Botaničke metafore još uvijek se živo izražavaju u cijeloj sobi, zamjenjujući buku buke koja dolazi sa ulica, a ovdje postaje tajni vrt.

Privatni Boravak

City Point

Privatni Boravak Dizajner je inspiraciju potražio u urbanom pejzažu. Scenografija užurban urbani prostor je na taj način 'proširila' na životni prostor, projekt je okarakterizirao temom Metropolitan. Tamne boje su bile istaknute svetlošću kako bi se stvorili sjajni vizuelni efekti i atmosfera. Usvajanjem mozaika, slika i digitalnih otisaka visokih zgrada utisak modernog grada doveden je u unutrašnjost. Dizajner je uložio veliki napor u prostorno planiranje, posebno usredotočen na funkcionalnost. Ishod je bio moderan i luksuzan dom koji je bio dovoljno prostran da primi 7 ljudi.

Atrij

Sberbank Headquarters

Atrij Švajcarski ured za arhitekturu Evolution Design u partnerstvu s ruskim arhitektonskim studijom T + T architects dizajnirao je prostrani multifunkcionalni atrij u novom korporativnom sjedištu Sberbank u Moskvi. Dnevna svjetlost preplavila je atrij kuće raznolikih prostora za rad s kavanama i kafe bara, a suspendirana dvorana za sastanke u obliku dijamanta bila je žarište unutrašnjeg dvorišta. Odraz ogledala, zastakljena unutarnja fasada i upotreba biljaka dodaju osjećaj prostranosti i kontinuiteta.

Uredski Dizajn

Puls

Uredski Dizajn Njemačka inženjerska kompanija Puls preselila se u nove prostorije i iskoristila ovu priliku za vizualizaciju i poticanje nove kulture suradnje unutar kompanije. Novi dizajn ureda pokreće kulturne promjene, a timovi izvještavaju o značajnom porastu interne komunikacije, posebno između istraživanja i razvoja i drugih odjela. Kompanija je također zabilježila porast spontanih neformalnih sastanaka, za koje se zna da su jedan od ključnih pokazatelja uspjeha u istraživačkim i razvojnim inovacijama.