Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Vjenčana Kapela

Cloud of Luster

Vjenčana Kapela Oblak sjaja je vjenčana kapela smještena u dvorani za vjenčanje u gradu Himeji, u Japanu. Dizajn pokušava moderni duh ceremonije vjenčanja prevesti u fizički prostor. Kapela je sva bijela, oblik oblaka gotovo potpuno uvijen u zakrivljeno staklo otvarajući je u okolni vrt i bazen vode. Stupovi su na vrhu hiperboličkog kapitala poput glava koje ih glatko povezuju sa minimalističkim stropom. Sok kapele na strani bazena je hiperbolička krivulja koja omogućava da se cijela građevina čini kao da pluta po vodi i naglašava njenu lakoću.

Ljekarna Za Raspodjelu

The Cutting Edge

Ljekarna Za Raspodjelu Rezni ivica je ljekarna za raspodjelu koja se odnosi na susjednu opću bolnicu Daiichi u gradu Himeji, u Japanu. U ovoj vrsti ljekarni kupac nema direktan pristup proizvodima kao u maloprodajnoj vrsti; ljekare će ljekar pripraviti u dvorištu u dvorištu nakon što predloži liječnički recept. Ova nova zgrada dizajnirana je za promociju imidža bolnice uvođenjem visoke oštre slike u skladu s naprednom medicinskom tehnologijom. Rezultat je beli minimalistički, ali potpuno funkcionalan prostor.

Flagship Trgovina

WADA Sports

Flagship Trgovina Kako bi proslavio svoju 30. godišnjicu, WADA Sports se seli u novoizgrađenu sjedište i vodeću trgovinu. Unutrašnjost dućana ima gigantsku eliptičnu metalnu konstrukciju koja podržava zgradu. Ispod eliptične konstrukcije proizvodi reketa poredani su u posebno dizajnirano učvršćenje. Reketi su raspoređeni u nizu i lako ih je uzimati za ruku jedan za drugim. Iznad eliptičnog oblika koristi se kao prikaz raznih vrijednih vintage i modernih reketa prikupljenih iz cijele države i pretvarajući unutrašnjost prodavaonice u muzej reketa.

Ured

The Duplicated Edge

Ured Duplicirani rub je dizajn za Toshin satelitsku pripremnu školu u Kawanishiju u Japanu. Škola je željela novi prostor za prijem, savjetovanje i konferencije u uskoj sobi od 110 m2 s niskim stropom. Ovaj dizajn predlaže otvoreni prostor obilježen oštrim trokutastim brojačem prijema i informacija koji prostor dijeli na funkcionalne cjeline. Brojač je prekriven metalnim limom koji se postupno uspinje. Ova kombinacija duplicirana je ogledalima u zidu dvorišta i reflektirajućim aluminijskim pločama na plafonu koji proširuju prostor u šire dimenzije.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark ili Sun Show kožni paviljon je izložbeni salon za proizvodnju kože Sansho u Himeji-u, u Japanu. Izazov je bio stvoriti prostor sposoban za prikazivanje više od 3000 proizvoda u vrlo suzdržanoj zoni i omogućiti klijentu da shvati ogromnu raznolikost proizvoda dok posjećuje izložbeni salon. Origami Ark koristi 83 male jedinice veličine 1,5x1,5x2 m3, nepravilno kombinovane, kako bi stvorio veliki trodimenzionalni lavirint i pružio posetiocu i doživljaju sličan istraživanju teretane u džungli.

Poslovna Zgrada

The PolyCuboid

Poslovna Zgrada PolyCuboid je nova zgrada sjedišta kompanije TIA, kompanije koja pruža usluge osiguranja. Prvi kat oblikovan je granicama nalazišta i vodovodnom cijevi promjera 700 mm koja prelazi mjesto podzemno ograničavajući prostor temelja. Metalna se struktura rastvara u raznolike blokove kompozicije. Stubovi i grede nestaju iz svemirske sintakse, projektujući utisak objekta, a istovremeno eliminira i utisak zgrade. Volumetrijski dizajn inspirisan je TIA-ovim logotipom koji je samu zgradu pretvorio u ikonu koja predstavlja kompaniju.