Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Set Namještaja

ChuangHua Tracery

Set Namještaja ChuangHua Tracery pogodan je za kućni deko, poslovni prostor, hotel ili studio koji je njegovu suštinu inspirisao ChuangHua, kineskim uzorkom rešetki prozora. Koristeći tehnologiju savijanja lima i premaza u prahu u živopisnoj crvenkastoj boji, čisto bijelom bojom koja je uljepšala njegov svečani izgled, čineći ih slobodnim od metalne slike tvrdog, hladnog i teškog. Estetski jednostavan, čist i uredan u svom strukturalnom obliku dizajniran, kad svjetlost prođe kroz uzorak laserskog rezanja, sjena se projicira na okolni zid i pod koji pokazuje sjaj ljepote.

Igračka Za Obrazovanje

GrowForest

Igračka Za Obrazovanje Pomaganje djeci u razumijevanju ciljeva održivog razvoja života na kopnu, zaštite, očuvanja i obnove šuma. Model drveća identičan je domaćim drvenim vrstama bagrema akacije, tamjan cedrovine, Tochigi, tajvanske jele, kamfora i azijske jele. Topao dodir drvene teksture, jedinstveni miris svake vrste drveća i visinski teren za različite vrste drveća. Ilustrirana knjiga priča pomaže dubokom ukorjenjivanju djece sa konceptom zaštite šuma, učenjem razlika između vrsta drveća na Tajvanu, dovodeći koncept očuvanja šuma sa slikovnicom.

Vanjska Metalna Stolica

Tomeo

Vanjska Metalna Stolica Tokom 60-ih, vizionarski dizajneri razvili su prvi plastični namještaj. Talenat dizajnera u kombinaciji sa svestranošću tvari doveo je do njegove neophodnosti. I dizajneri i potrošači postali su ovisni o njemu. Danas znamo njegove opasnosti po okoliš. Ipak, terase restorana ostaju ispunjene plastičnim stolicama. To je zato što tržište nudi malo alternative. Svijet dizajna i dalje je rijetko naseljen proizvođačima čeličnog namještaja, čak ponekad objavljuju modele s kraja 19. stoljeća… Ovdje dolazi rođenje Tomea: moderna, lagana i čelična stolica.

Ugradnja Fenjera

Linear Flora

Ugradnja Fenjera Linearna flora nadahnuta je brojem "tri" iz bugenvila, cvijeta okruga Pingtung. Osim tri latice bougainvillea koje se vide ispod umjetničkog djela, varijacije i višestruke latice mogle su se primijetiti u različitim aspektima. Kako bi proslavio 30. godišnjicu Tajvanskog festivala u Lanternu, umjetnik dizajna rasvjete Ray Teng Pai pozvao je odjel za kulturna pitanja okruga Pingtung da stvori nekonvencionalni fenjer, jedinstvenu kombinaciju forme i tehnologije, čime je poslao poruku o transformaciji baštine festivala i povezujući ga s budućnošću.

Ambijentalna Svjetlost

25 Nano

Ambijentalna Svjetlost 25 Nano je umjetnički svjetlosni instrument koji predstavlja efemerno i postojano, rođenje i smrt. Radeći sa Spring Pool Glass Industrial CO., LTD, čija vizija gradi sistematsku petlju za recikliranje stakla za održivu budućnost, 25 Nano je za utjelovljenje ideje odabrao relativno krhki mjehurić kao medij za razliku od čvrstog stakla. Na instrumentu svjetlost svjetluca kroz životne cikluse mjehurića, projicirajući dugu boju i sjene u okolinu, stvarajući sanjivu atmosferu oko korisnika.

Zadatak Svjetla

Linear

Zadatak Svjetla Tehnika savijanja cevi Linear Light se uveliko koristi za proizvodnju delova vozila. Kutna linija fluida ostvaruje se preciznom kontrolom tajvanskog proizvođača, pa imaju minimalni materijal za konstrukciju Linear Light Light-a, lagan i prenosiv; idealno za osvjetljavanje bilo kojeg modernog interijera. Primjenjuje LED čipove bez dodira koji trepere, sa funkcijom memorije koja se uključuje na prethodno zadanoj jačini. Linearni zadatak dizajniran je tako da ga lako sastavi korisnik, sastavljen je od netoksičnog materijala i isporučuje se s ravnom ambalažom; dajući sve od sebe da smanji utjecaj okoline.