Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ljekarna Za Raspodjelu

The Cutting Edge

Ljekarna Za Raspodjelu Rezni ivica je ljekarna za raspodjelu koja se odnosi na susjednu opću bolnicu Daiichi u gradu Himeji, u Japanu. U ovoj vrsti ljekarni kupac nema direktan pristup proizvodima kao u maloprodajnoj vrsti; ljekare će ljekar pripraviti u dvorištu u dvorištu nakon što predloži liječnički recept. Ova nova zgrada dizajnirana je za promociju imidža bolnice uvođenjem visoke oštre slike u skladu s naprednom medicinskom tehnologijom. Rezultat je beli minimalistički, ali potpuno funkcionalan prostor.

Flagship Trgovina

WADA Sports

Flagship Trgovina Kako bi proslavio svoju 30. godišnjicu, WADA Sports se seli u novoizgrađenu sjedište i vodeću trgovinu. Unutrašnjost dućana ima gigantsku eliptičnu metalnu konstrukciju koja podržava zgradu. Ispod eliptične konstrukcije proizvodi reketa poredani su u posebno dizajnirano učvršćenje. Reketi su raspoređeni u nizu i lako ih je uzimati za ruku jedan za drugim. Iznad eliptičnog oblika koristi se kao prikaz raznih vrijednih vintage i modernih reketa prikupljenih iz cijele države i pretvarajući unutrašnjost prodavaonice u muzej reketa.

Ured

The Duplicated Edge

Ured Duplicirani rub je dizajn za Toshin satelitsku pripremnu školu u Kawanishiju u Japanu. Škola je željela novi prostor za prijem, savjetovanje i konferencije u uskoj sobi od 110 m2 s niskim stropom. Ovaj dizajn predlaže otvoreni prostor obilježen oštrim trokutastim brojačem prijema i informacija koji prostor dijeli na funkcionalne cjeline. Brojač je prekriven metalnim limom koji se postupno uspinje. Ova kombinacija duplicirana je ogledalima u zidu dvorišta i reflektirajućim aluminijskim pločama na plafonu koji proširuju prostor u šire dimenzije.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark ili Sun Show kožni paviljon je izložbeni salon za proizvodnju kože Sansho u Himeji-u, u Japanu. Izazov je bio stvoriti prostor sposoban za prikazivanje više od 3000 proizvoda u vrlo suzdržanoj zoni i omogućiti klijentu da shvati ogromnu raznolikost proizvoda dok posjećuje izložbeni salon. Origami Ark koristi 83 male jedinice veličine 1,5x1,5x2 m3, nepravilno kombinovane, kako bi stvorio veliki trodimenzionalni lavirint i pružio posetiocu i doživljaju sličan istraživanju teretane u džungli.

Poslovna Zgrada

The PolyCuboid

Poslovna Zgrada PolyCuboid je nova zgrada sjedišta kompanije TIA, kompanije koja pruža usluge osiguranja. Prvi kat oblikovan je granicama nalazišta i vodovodnom cijevi promjera 700 mm koja prelazi mjesto podzemno ograničavajući prostor temelja. Metalna se struktura rastvara u raznolike blokove kompozicije. Stubovi i grede nestaju iz svemirske sintakse, projektujući utisak objekta, a istovremeno eliminira i utisak zgrade. Volumetrijski dizajn inspirisan je TIA-ovim logotipom koji je samu zgradu pretvorio u ikonu koja predstavlja kompaniju.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Okružena susjednim srednjim školama za djevojčice, ova Toshin Satelitska pripremna škola koristi svoje strateško mjesto u prometnoj ulici za prikaz jedinstvenog obrazovnog dizajna. Odgovarajući pogodnosti napornih studija i opuštenoj atmosferi za zabavu, dizajn promovira ženstvenu prirodu svojih korisnika i nudi alternativnu materijalizaciju za apstraktni koncept „Kawaii“ koji uglavnom koriste učenice. Prostorije za grozde i nastavu u ovoj školi poprimaju oblik osmerostrane kućice s krovom s potkrovljem kao što je prikazano u dječjoj slikovnici.