Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Gostoprimstvo Na Stadionu

San Siro Stadium Sky Lounge

Gostoprimstvo Na Stadionu Projekt novih Sky salona samo je prvi korak velikog programa obnove koji AC Milan i FC Internazionale zajedno sa Općinom Milan provode s ciljem pretvaranja stadiona San Siro u višenamjenski objekt sposoban za smještaj svih važni događaji s kojima će se Milano suočiti tokom predstojeće EXPO 2015. Nakon uspjeha projekta skybox, Ragazzi & Partneri proveli su ideju o stvaranju novog koncepta ugostiteljskih prostora na glavnoj grandioznoj tribini stadiona San Siro.

Kancelarijski Mali Obim

Conceptual Minimalism

Kancelarijski Mali Obim Dizajn enterijera pruga se estetskom, a opet ne i funkcionalnom minimalizmu. Prostor otvorenog plana naglašen je čistim linijama, velikim ostakljenim otvorima koji omogućuju obilje prirodnog dnevnog svjetla, omogućujući liniji i ravnini da postanu osnovni strukturni i estetski elementi. Nedostatak pravih uglova odredio je potrebu za prihvaćanjem dinamičnijeg pogleda na prostor, dok izbor svijetle palete boja u kombinaciji s materijalnom i teksturiranom raznolikošću omogućava jedinstvo prostora i funkcije. Nedovršeni betonski slojevi uzdižu se na zidove kako bi dodali kontrast između bijelo-mekog i grubo-sivog.

Bašta

Tiger Glen Garden

Bašta Vrt Tiger Glen je vrt kontemplacije sagrađen u novom krilu Johnson muzeja umjetnosti. Inspirirana je kineskom prispodobom, pod nazivom Tri smijeha tigrastog glena, u kojoj troje ljudi prevladava svoje sektaške razlike da bi pronašlo jedinstvo prijateljstva. Vrt je dizajniran u strogom stilu koji se na japanskom naziva karesansui u kojem se stvara slika prirode s rasporedom kamenja.

Kreativna Pregradnja

Redefinition

Kreativna Pregradnja Projektni kratak bio je zadržati planinski kontekst, ne odavajući rustikalne uspomene na prevladavajuće tipologije planinskih stanova. Uključila je veliku obnovu tipične planinske kuće. Sve bi se izrađivalo na licu mjesta, koristeći metalne, borove šume i mineralne agregate, ljudski rad i stručnost. Glavna ideja koja je bila iza toga je omogućiti predmetima sticanje upotrebne i sentimentalne vrijednosti nakon što će ih vlasnici smatrati korisnim i poznatim, kao i osmisliti s transformatorskom snagom materijala na umu.

Restoran

100 Bites Dessert

Restoran Uzeti zalogaj kao temu dizajna, grafički portreti, modeli zuba, vizualne ličnosti glave glave sve su ključne karakteristike koje pomažu da se potakne okusni pupoljci svakog kupca. Od maštovito smeđeg i bijelog grafičkog plafona, do bijelog super grafičkog zida, do uredno postavljenog zida proizvoda, zajedno sa 100 igara za ugriz koji predstavljaju različite desetljeće, bogat dizajnirani okus crnog humora zbunjuje.

Korporativni Dizajn

Vivifying Minimalism

Korporativni Dizajn Rezultat je bio stvoriti suvremeni prostor koji prilagođava terapije zasnovane na naprednoj tehnologiji, a istovremeno nudi klasične spa tretmane. Rezultirajući prijedlog bio je stvaranje dinamičnog prostora koji emitira strogost naučnih laboratorija uz dodavanje poznatih konotacija toplih klasičnih interijera. Inspiracija za zemaljski lobi potekla je iz zen filozofije i dijadičke prirode kosmosa. Bijeli lavaplaster nagovještava klinički bijeli i znanstveni razlog, čokoladno smeđa boja iz klasične palete koja nagovješćuje ukusne konotacije ljudskih želja.