Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Pretprodajna Kancelarija

Ice Cave

Pretprodajna Kancelarija Ice Cave je izložbeni prostor za klijenta kojem je potreban prostor jedinstvenog kvaliteta. U međuvremenu, sposoban da prikaže različite osobine Teheran Eye Project. Prema funkciji projekta, atraktivna, ali neutralna atmosfera za prikazivanje objekata i događaja po potrebi. Ideja dizajna bila je korištenje minimalne površinske logike. Integrirana mrežasta površina je raspoređena po cijelom prostoru. Prostor potreban za različite namjene formira se na osnovu stranih sila u smjeru gore i dolje koje djeluju na površinu. Za izradu, ova površina je podijeljena na 329 panela.

Maloprodaja

Atelier Intimo Flagship

Maloprodaja Naš svijet je 2020. godine pogodio virus bez presedana. Atelier Intimo prvi flagship dizajnirao O and O Studio inspirisan je konceptom Rebirth of the Scorched Earth, koji podrazumijeva integraciju iscjeljujuće moći prirode koja čovječanstvu daje novu nadu. Dok se stvara dramatičan prostor koji omogućava posjetiteljima da provedu trenutke mašteći i maštajući u takvom vremenu i prostoru, kreiran je i niz umjetničkih instalacija kako bi u potpunosti demonstrirali prave karakteristike brenda. Flagship nije običan maloprodajni prostor, to je pozornica Atelier Intimo.

Flagship Tea Shop

Toronto

Flagship Tea Shop Najprometniji tržni centar u Kanadi donosi novi dizajn prodavnice voćnih čajeva od strane Studio Yimu. Projekt vodeće trgovine bio je idealan za potrebe brendiranja kako bi postao novo žarište u trgovačkom centru. Inspirisana kanadskim pejzažom, prelepa silueta kanadske Plave planine utisnuta je na zidnu pozadinu u celoj radnji. Kako bi koncept pretvorio u stvarnost, Studio Yimu je ručno izradio skulpturu 275 cm x 180 cm x 150 cm koja omogućava potpunu interakciju sa svakim kupcem.

Paviljon

Big Aplysia

Paviljon U procesu urbanog razvoja neizbježno je da će nastati isto izgrađeno okruženje. Tradicionalne zgrade takođe mogu izgledati sivo i povučeno. Pojava pejzažne arhitekture posebnog oblika omekšava odnos ljudi u arhitektonskom prostoru, postaje mjesto za razgledanje i aktivira vitalnost.

Izlog

From The Future

Izlog Izložba proizvoda: U izlogu su izloženi trenirke i sportska oprema koja je proizvedena tehnologijom ubrizgavanja. Mjesto, izgleda kao proizvedeno sa presovanjem kalupa za ubrizgavanje. U načinu proizvodnje mjesta, komadi namještaja kao da su povezani s proizvedenim u kalupu za ubrizgavanje kako bi se stvorila cjelina. Grube trake za šivenje na stropu ublažavaju svu tehnološku vizualnost.

Boutique & Showroom

Risky Shop

Boutique & Showroom Rizičnu trgovinu dizajnirala je i kreirala mala, dizajnerski studio i vintage galerija koju je osnovao Piotr Płoski. Zadatak je predstavljao brojne izazove, budući da se butik nalazi na drugom katu stambene kuće, nema izlog i ima površinu od samo 80 m2. Tu je došla ideja udvostručenja prostora, koristeći prostor kako na plafonu tako i na podni prostor. Postignuta je gostoljubiva, domaća atmosfera, iako je namještaj zapravo visio na stropu. Rizična trgovina dizajnirana je prema svim pravilima (čak prkosi gravitaciji). U potpunosti odražava duh marke.