Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ledeni Kalup

Icy Galaxy

Ledeni Kalup Priroda je uvijek bila jedan od najvažnijih izvora inspiracije za dizajnere. Ideja je dizajnerima pala na pamet gledajući u prostor i sliku Milk Way Galaxy-a. Najvažniji aspekt u ovom dizajnu bio je stvaranje jedinstvenog oblika. Mnogi dizajni koji su na tržištu usredotočeni su na stvaranje najčišćeg leda, ali u ovom predstavljenom dizajnu, dizajneri su se namjerno fokusirali na oblike koje stvaraju minerali dok se voda pretvara u led, kako bi bilo jasnije dizajneri su pretvorili prirodni kvar u prelep efekat. Ovaj dizajn stvara spiralni sferni oblik.

Transformacijski Parking Za Bicikle

Smartstreets-Cyclepark™

Transformacijski Parking Za Bicikle Smartstreets-Cyclepark je svestran, moderno uređen parking za dva bicikla koji se uklapa u nekoliko minuta kako bi se omogućilo brzo unapređenje objekata za parkiranje bicikala po urbanim područjima bez dodavanja nereda na uličnoj sceni. Oprema pomaže u smanjenju krađe bicikala i može se instalirati čak i na najužim ulicama, oslobađajući novu vrijednost od postojeće infrastrukture. Napravljena od nehrđajućeg čelika, oprema se može podudarati sa RAL bojama i markirati za lokalne vlasti ili sponzore. Može se koristiti i za prepoznavanje biciklističkih ruta. Može se rekonfigurirati tako da odgovara bilo kojoj veličini ili stilu stupca.

Stubište

U Step

Stubište U stepenište stepenica U formira se međusobnim spajanjem dva uglasta kvadratna profila okvira različitih dimenzija. Na taj način stubište postaje samonosivo pod uvjetom da dimenzije ne prelaze prag. Unaprijed pripremanje ovih komada pruža praktičnost montaže. Pakovanje i transport ovih ravnih komada također su uveliko pojednostavljeni.

Stubište

UVine

Stubište UV-spiralno stubište nastaje međusobnim izmjenjivanjem U i V kutijastih profila naizmjenično. Na ovaj način stubište postaje samonosivo s obzirom da mu nije potrebna središnja potpora ili perimetar. Svojom modularnom i svestranom strukturom dizajn donosi lakoću tokom proizvodnje, pakiranja, transporta i ugradnje.

Drveni E-Bicikl

wooden ebike

Drveni E-Bicikl Berlinska kompanija Aceteam kreirala je prvi drveni e-bicikl, zadatak je bio da se izgradi na ekološki prihvatljiv način. Potraga za kompetentnim partnerom za suradnju bila je uspješna sa Fakultetom za drvo nauku i tehnologiju Univerziteta Eberswalde za održivi razvoj. Ideja Matthiasa Broda postala je stvarnost, spajajući CNC tehnologiju i znanje drvnog materijala, rođen je drveni E-bicikl.

Stolno Svjetlo

Moon

Stolno Svjetlo Ovo svjetlo igra aktivnu ulogu da prati ljude u radnom prostoru od jutra do večeri. Dizajniran je s obzirom na ljude iz radnog okruženja. Žica se može povezati sa laptop računarom ili bankom za napajanje. Mjesečev oblik bio je načinjen od tri četvrtine kruga kao narastuća ikona sa slike terena od nehrđajućeg okvira. Površinski uzorak mjeseca podsjeća na vodič za slijetanje u svemirskom projektu. Postavka izgleda kao skulptura pri dnevnom svjetlu i svjetlosni uređaj koji udobno stvara napetost noću.