Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Vizuelna Komunikacija

Finding Your Focus

Vizuelna Komunikacija Dizajner ima za cilj da prikaže vizuelni koncept koji demonstrira konceptualni i tipografski sistem. Dakle, kompozicija se sastoji od specifičnog rečnika, tačnih merenja i centralnih specifikacija koje je dizajner uzeo u obzir. Takođe, dizajner je imao za cilj da uspostavi jasnu tipografsku hijerarhiju kako bi uspostavio i pomerio redosled kojim publika dobija informacije od dizajna.

Jahta

Atlantico

Jahta Atlantico duga 77 metara je jahta za razonodu sa prostranim vanjskim prostorima i širokim unutrašnjim prostorima, koji gostima omogućavaju da uživaju u pogledu na more i budu u kontaktu s njim. Cilj dizajna bio je stvoriti modernu jahtu bezvremenske elegancije. Poseban fokus je bio na proporcijama kako bi profil bio nizak. Jahta ima šest paluba sa sadržajima i uslugama kao što su heliodrom, tender garaže sa gliserom i jetski. Šest apartmanskih kabina prima dvanaest gostiju, a vlasnik ima palubu sa vanjskim salonom i jacuzzijem. Postoji vanjski i unutarnji bazen od 7 metara. Jahta ima hibridni pogon.

Brendiranje

Cut and Paste

Brendiranje Ovaj komplet alata za projekat, Izreži i zalijepi: Prevencija vizualnog plagijata, bavi se temom koja može utjecati na sve u industriji dizajna, a ipak je vizualni plagijat tema o kojoj se rijetko raspravlja. Ovo bi moglo biti zbog dvosmislenosti između preuzimanja reference sa slike i kopiranja sa nje. Stoga, ono što ovaj projekat predlaže jeste podizanje svijesti o sivim zonama koje okružuju vizuelni plagijat i pozicioniranje u prvi plan razgovora o kreativnosti.

Brendiranje

Peace and Presence Wellbeing

Brendiranje Peace and Presence Wellbeing je kompanija za holističku terapiju sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja pruža usluge kao što su refleksologija, holistička masaža i reiki za podmlađivanje tijela, uma i duha. Vizuelni jezik brenda P&PW zasnovan je na toj želji da se prizove mirno, umirujuće i opuštajuće stanje inspirisano nostalgičnim sjećanjima na prirodu iz djetinjstva, posebno iz flore i faune koja se nalazi na obalama rijeka i šumskim pejzažima. Paleta boja inspirisana je karakteristikama Georgian Water kako u originalnom tako iu oksidiranom stanju, ponovo potičući nostalgiju za prošlim vremenima.

Knjiga

The Big Book of Bullshit

Knjiga Publikacija Big Book of Bullshit je grafičko istraživanje istine, povjerenja i laži i podijeljena je u 3 vizuelno suprotstavljena poglavlja. Istina: Ilustrovani esej o psihologiji obmane. Povjerenje: vizualno istraživanje pojma povjerenje i Laži: ilustrovana galerija sranja, sve izvedeno iz anonimnih priznanja obmane. Vizuelni izgled knjige inspirisan je "Van de Grafovim kanonom" Jana Tschicholda, koji se koristi u dizajnu knjige za podjelu stranice u ugodnim proporcijama.

Igračka

Werkelkueche

Igračka Werkelkueche je rodno otvorena radna stanica koja omogućava djeci da se urone u svijet slobodne igre. Kombinira formalne i estetske karakteristike dječjih kuhinja i radnih stolova. Stoga Werkelkueche nude različite mogućnosti za igru. Zakrivljena radna ploča od šperploče može se koristiti kao sudoper, radionica ili skijaška staza. Bočni pretinci mogu pružiti prostor za odlaganje i skrivanje ili peći hrskave rolnice. Uz pomoć šarenih i izmjenjivih alata, djeca mogu ostvariti svoje ideje i na igriv način oponašati svijet odraslih.