Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Udon Restoran I Prodavnica

Inami Koro

Udon Restoran I Prodavnica Kako arhitektura može predstavljati kulinarski koncept? The Edge of the Wood je pokušaj odgovora na ovo pitanje. Inami Koro izmišlja tradicionalno japansko udon jelo, zadržavajući uobičajene tehnike za pripremu. Nova zgrada odražava njihov pristup preispitivanjem tradicionalnih japanskih drvenih konstrukcija. Sve linije kontura koje izražavaju oblik zgrade bile su pojednostavljene. To uključuje stakleni okvir skriven unutar tankih drvenih stubova, nagib krova i stropa je zakrenut, a rubovi okomitih zidova izraženi su jednom linijom.

Ljekarna

The Cutting Edge

Ljekarna Rezni ivica je ljekarna za raspodjelu koja se odnosi na susjednu opću bolnicu Daiichi u gradu Himeji, u Japanu. U ovoj vrsti ljekarni kupac nema direktan pristup proizvodima kao u maloprodajnoj vrsti; ljekare će ljekar pripraviti u dvorištu u dvorištu nakon što predloži liječnički recept. Ova nova zgrada dizajnirana je za promociju imidža bolnice uvođenjem visoke oštre slike u skladu s naprednom medicinskom tehnologijom. Rezultat je beli minimalistički, ali potpuno funkcionalan prostor.

Kineski Restoran

Pekin Kaku

Kineski Restoran Novo renoviranje restorana Pekin-kaku nudi stilsku reinterpretaciju onoga što bi restoran u stilu Pekinga mogao biti, odbacujući tradicionalni bogato ukrasni dizajn u korist jednostavnije arhitektonske arhitekture. Na plafonu se nalazi Red-Aurora stvorena korištenjem zavjesa od 80 metara dugih, dok su zidovi obrađeni tradicionalnom tamnom šangajskom opekom. Kulturni elementi milenijske kineske baštine, uključujući ratnike od terakote, crvenog zeca i kinesku keramiku, istaknuti su u minimalističkom prikazu pružajući kontrastni pristup dekorativnim elementima.

Japanski Restoran

Moritomi

Japanski Restoran Premeštanje Moritomi-ja, restorana koji nudi japansku kuhinju, uz svetsku baštinu Himeji Castle istražuje odnose između materijalnosti, oblika i tradicionalne arhitektonske interpretacije. Novi prostor pokušava reproducirati obrazac utvrđenja kamena dvorca u raznim materijalima, uključujući grubo i polirano kamenje, čelik obložen crnim oksidom i prostirke od tatamija. Pod izrađen od sitnih šljunka obloženih smolom predstavlja dvorac zamka. Dvije boje, bijela i crna, teku poput vode izvana i prelaze drvena rešetkasta ukrašena ulazna vrata, u salu za prijem.

Javna Skulptura

Bubble Forest

Javna Skulptura Bubble Forest javna je skulptura napravljena od nehrđajućeg čelika otpornog na kiselinu. Osvijetljena je programibilnim RGB LED lampicama što omogućava skulpturi da prođe kroz spektakularnu metamorfozu kada zalazi sunce. Nastala je kao odraz sposobnosti biljaka da proizvode kisik. Naslovna šuma sastoji se od 18 čeličnih stabljika / debla koja završavaju krunicama u obliku sfernih konstrukcija koje predstavljaju jedinstven mjehurić zraka. Bubble Forest odnosi se na zemaljsku floru kao i na onu poznatu s dna jezera, mora i okeana

Porodična Rezidencija

Sleeve House

Porodična Rezidencija Ovaj zaista jedinstveni dom dizajnirao je ugledni arhitekt i znanstvenik Adam Dayem i nedavno je osvojio drugo mjesto na takmičenju American-Architects US Building of the Year. Kuća s 3 kupatila sa 2,5 kupatila smještena je na otvorenim, valjanim livadama, u okruženju koje pruža privatnost, kao i dramatičan pogled na dolinu i planinu. Koliko god enigmatična i bila praktična, struktura je zamišljena dijagramijski kao dva volumena nalik na rukavima. Pročelje drvenog ugljena od održivog izvora daje kući grubu, otrovnu teksturu, suvremenu reinterpretaciju starih staja u dolini Hudson.