Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Sistem Rasvete I Ozvučenja

Luminous

Sistem Rasvete I Ozvučenja Svjetlosni dizajn dizajniran da ponudi ergonomsko rješenje rasvjete i sistem surround zvuka u jednom proizvodu. Cilj mu je stvoriti emocije koje korisnici žele osjetiti i iskoristiti kombinaciju zvuka i svjetla kako bi postigli ovaj cilj. Zvučni sistem razvijen je na osnovu refleksije zvuka i simulira 3D surround zvuk u sobi bez potrebe za ožičenjem i instaliranjem više zvučnika oko mjesta. Kao privjesak svjetlo, Luminous stvara izravno i indirektno osvjetljenje. Ovaj sistem osvetljenja pruža meko, ujednačeno i slabo kontrastno svetlo koje sprečava blještanje i probleme sa vidom.

Električni Bicikl

Ozoa

Električni Bicikl Električni bicikl OZOa ima okvir sa karakterističnim 'Z' oblikom. Okvir tvori neprekinutu liniju koja povezuje ključne funkcionalne elemente vozila, poput točkova, upravljača, sjedala i papučica. Oblik 'Z' orijentiran je na takav način da njegova struktura pruža prirodni ugrađeni stražnji ovjes. Ekonomičnost težine omogućava se upotrebom aluminijskih profila u svim dijelovima. U okviru se ugrađuje litijum jonska baterija koja se može puniti.

Dizajn Arhitekture Fasada

Cecilip

Dizajn Arhitekture Fasada Dizajn ovojnice Cecilip-a usklađen je superpozicijom horizontalnih elemenata koji omogućava postizanje organskog oblika koji razlikuje volumen zgrade. Svaki modul sastoji se od dijelova linija upisanih u polumjeru zakrivljenosti koja će se formirati. Komadi su koristili pravougaone profile od srebrnog anodiziranog aluminija širine 10 cm i debljine 2 mm i postavljeni su na kompozitni aluminijski panel. Jednom kada je modul sklopljen, prednji dio je obložen nehrđajućim čelikom veličine 22 mm.

Trgovina

Ilumel

Trgovina Nakon skoro četiri decenije istorije, prodavnica Ilumel jedna je od najvećih i najprestižnijih firmi u Dominikanskoj Republici na tržištu namještaja, rasvjete i ukrasa. Najnovija intervencija odgovara na potrebu proširenja izložbenih prostora i definiranje čistije i artikulisanije rute koja omogućava uvažavanje različitih dostupnih kolekcija.

Police Za Knjige

Amheba

Police Za Knjige Organska polica za knjige pod nazivom Amheba pokreće algoritam, koji sadrži promjenjive parametre i skup pravila. Koncept Topološke optimizacije koristi se za osvjetljavanje konstrukcije. Zahvaljujući preciznoj logici slagalice moguće je dekomponirati i prenijeti je bilo kada. Jedna osoba može se nositi u komadima i sastaviti 2,5 metra strukturu. Za realizaciju je korištena tehnologija digitalne izrade. Kompletan proces se kontrolirao samo na računaru. Tehnička dokumentacija nije bila potrebna. Podaci su poslani na 3-osnu CNC mašinu. Rezultat celog procesa je lagana struktura.

Javna Oblast

Quadrant Arcade

Javna Oblast Arkada na popisu II. Razreda transformirana je u primamljivo prisustvo na ulici postavljanjem pravog svjetla na pravo mjesto. Općenito, ambijentalno osvjetljenje koristi se holistički, a njegovi efekti hijerarhijski se postižu varijacijama u uzorku svjetlosti koje stvaraju interes i promoviraju veću upotrebu prostora. Strateško uklapanje za dizajn i postavljanje privjeska dinamičke karakteristike upravljano je zajedno s umjetnikom tako da vizualni efekti izgledaju suptilnije nego prevladavajući. S nestajanjem dnevnog svjetla, elegantna struktura naglašena je ritmom električnog osvjetljenja.