Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Privatni Boravak

City Point

Privatni Boravak Dizajner je inspiraciju potražio u urbanom pejzažu. Scenografija užurban urbani prostor je na taj način 'proširila' na životni prostor, projekt je okarakterizirao temom Metropolitan. Tamne boje su bile istaknute svetlošću kako bi se stvorili sjajni vizuelni efekti i atmosfera. Usvajanjem mozaika, slika i digitalnih otisaka visokih zgrada utisak modernog grada doveden je u unutrašnjost. Dizajner je uložio veliki napor u prostorno planiranje, posebno usredotočen na funkcionalnost. Ishod je bio moderan i luksuzan dom koji je bio dovoljno prostran da primi 7 ljudi.

Instalacijska Umjetnost

Inorganic Mineral

Instalacijska Umjetnost Inspirisan dubokim osjećajima prema prirodi i iskustvom arhitekta, Lee Chi se fokusira na stvaranje jedinstvenih instalacija botaničke umjetnosti. Razmišljajući o prirodi umjetnosti i istražujući kreativne tehnike, Lee pretvara životne događaje u formalizirana umjetnička djela. Tema ove serije radova je istražiti prirodu materijala i način na koji se materijali mogu rekonstruirati estetskim sustavom i novom perspektivom. Lee također vjeruje da redefinicija i rekonstrukcija biljaka i drugih umjetnih materijala može učiniti prirodni krajolik emocionalnim utjecajem na ljude.

Stolica

Haleiwa

Stolica Haleiwa tkne održiv ratan u brišuće se obline i baca izrazitu siluetu. Prirodni materijali odaju počast zanatskoj tradiciji na Filipinima, prerađenom u današnje vrijeme. Uparena, ili korištena kao izjava, svestranost dizajna čini da se ova stolica prilagodi različitim stilovima. Stvaranjem ravnoteže između forme i funkcije, gracioznosti i snage, arhitekture i dizajna, Haleiwa je ugodna koliko i lijepa.

Re-Brendiranje Preduzeća

Astra Make-up

Re-Brendiranje Preduzeća Moć marke leži ne samo u njenoj sposobnosti i viziji, već i u komunikaciji. Katalog jednostavan za korištenje ispunjen jakim fotografijama proizvoda; web mjesto usmjereno prema kupcima i privlačno koji pruža on-line usluge i pregled proizvoda marke. Razvili smo i vizualni jezik u predstavljanju senzacije marke uz modni stil fotografije i liniju svježe komunikacije na društvenim medijima, uspostaviti dijalog između kompanije i potrošača.

Dizajn Slova

Monk Font

Dizajn Slova Monk traži ravnotežu između otvorenosti i čitljivosti humanističkih sans serifi i više reguliranog karaktera trga sans serif. Iako je prvobitno zamišljen kao latinični oblik, odlučeno je rano da je potreban širi dijalog kako bi se uvrstila i arapska verzija. I latinski i arapski dizajniraju nas prema istome i ideji zajedničke geometrije. Snaga paralelnog procesa dizajniranja omogućava da dva jezika imaju uravnotežen sklad i gracioznost. I arapski i latinski rade bez ikakvog zajedničkog brojača, debljine stabljike i zakrivljenih oblika.

Zadatak Lampica

Pluto

Zadatak Lampica Pluton zadržava fokus čvrsto na stilu. Njegov kompaktni, aerodinamični cilindar krasi elegantna ručka nad kutnom postoljem, što olakšava pozicioniranje sa mekim, ali fokusiranim svjetlom s preciznošću. Njegov oblik inspirisan je teleskopima, ali umjesto toga, on se želi fokusirati na zemlju, umjesto na zvijezde. Napravljen 3D štampanjem pomoću plastike na bazi kukuruza, jedinstven je, ne samo za industrijske 3D printere, već je i ekološki prihvatljiv.