Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Dizajn Enterijera

Gray and Gold

Dizajn Enterijera Siva boja smatra se dosadnom. Ali danas je ova boja jedna od traka za glavu u takvim stilovima kao što su potkrovlje, minimalizam i hi-tech. Siva je boja sklonosti privatnosti, malo mira i odmora. On uglavnom poziva one, koji rade s ljudima ili su uključeni u kognitivne zahtjeve, kao opću boju unutrašnjosti. Zidovi, plafon, nameštaj, zavese i podovi su sivi. Nijanse i zasićenost sive različite su samo. Zlato su dodali dodatni detalji i dodaci. Naglašen je okvirom za slike.

Redizajn Identiteta Marke

InterBrasil

Redizajn Identiteta Marke Inspiracija za preispitivanje i redizajn branda bile su promjene u modernizaciji i integraciji u kompanijskoj kulturi. Dizajn srca više nije mogao biti vanjski u odnosu na brend, nadahnjujući partnerstvo kako iznutra, tako i sa zaposlenicima. Integrirana unija između koristi, posvećenosti i kvalitete usluge. Novi oblik je od oblika do boja integrirao srce u B i zdravlje krst u T. Dvije riječi spojene u sredini čineći logotip izgleda kao jedna riječ, jedan simbol, objedinjujući R i B u srce.

Dizajn Brenda

EXP Brasil

Dizajn Brenda Dizajn marke EXP Brasil potiče od principa jedinstva i partnerstva. Prisvajajući mješavinu tehnologije i dizajna u njihovim projektima kao u uredskom životu. Element tipografije predstavlja zajednicu i snagu ove kompanije. Dizajn slova X je čvrst i integriran, ali vrlo lagan i tehnološki. Marka predstavlja studijski život, sa elementima u slovima, kako na pozitivnom tako i na negativnom prostoru koji ujedinjuje ljude i dizajn, individualni i kolektivni, jednostavni sa tehnološkim, laganim i robusnim, profesionalnim i osobnim.

Set Za Kavu

Riposo

Set Za Kavu Dizajn ove usluge inspirirale su dvije škole s početka 20. stoljeća njemački Bauhaus i ruska avangarda. Stroga ravna geometrija i dobro osmišljena funkcionalnost u potpunosti odgovaraju duhu manifestovanja tih vremena: „lijepo je ono što je prikladno“. U isto vrijeme prateći moderne trendove, dizajner kombinira dva kontrastna materijala u ovom projektu. Klasični bijeli mliječni porculan upotpunjen je svijetlim poklopcima od plute. Funkcionalnost dizajna podržana je jednostavnim, praktičnim ručkama i ukupnom upotrebljivošću forme.

Kuća

Santos

Kuća Koristeći drvo kao glavni konstruktivni element, kuća pomiče svoje dvije razine u presjeku, stvarajući ostakljeni krov da se integrira u kontekst i omogući ulazak prirodne svjetlosti. Prostor dvostruke visine artikulira taj odnos između prizemlja, gornjeg kata i pejzaža. Metalni krov nad svjetlosnim svjetlom leti, štiteći ga od pojave zapadnog sunca i formalno obnavljajući volumen, uokvirujući viziju prirodnog okoliša. Program je artikuliran lociranjem javne upotrebe u prizemlju i privatne upotrebe na gornjem katu.

Namještaj Plus Ventilator

Brise Table

Namještaj Plus Ventilator Brise Table dizajniran je s osjećajem odgovornosti za klimatske promjene i željom za korištenjem ventilatora, a ne klima uređaja. Umjesto da puše jak vjetar, koncentrira se na osjećaj hladnosti cirkulirajući zrak čak i nakon isključivanja klima uređaja. Pomoću Brise Table-a korisnici mogu istovremeno doći do povjetarca i istovremeno ih koristiti kao bočni stol. Takođe, dobro prožima okoliš i čini prostor lepšim.