Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Stolica

Stool Glavy Roda

Stolica Stool Glavy Roda utjelovljuje kvalitete svojstvene glavi porodice: integritet, organiziranost i samodisciplinu. Pravi uglovi, kružni i pravougaoni oblici u kombinaciji sa elementima ornamenta podržavaju vezu prošlosti i sadašnjosti, čineći stolicu bezvremenskim objektom. Stolica je izrađena od drveta uz korištenje ekoloških premaza i može se ofarbati u bilo koju željenu boju. Tabure Glavy Roda prirodno će se uklopiti u svaki interijer ureda, hotela ili privatne kuće.

Nagrada

Nagrada

Nagrada Ovaj dizajn je realizovan da doprinese normalizaciji života tokom samoizolacije, kao i da kreira specijalnu nagradu za pobednike onlajn turnira. Dizajn nagrade predstavlja transformaciju pijuna u kraljicu, kao priznanje za napredak igrača u šahu. Nagrada se sastoji od dvije ravne figure, kraljice i pijuna, koje su umetnute jedna u drugu zbog uskih proreza koji čine jednu čašu. Dizajn nagrade je izdržljiv zahvaljujući nehrđajućem čeliku i pogodan za transport do dobitnika poštom.

Fabrika

Shamim Polymer

Fabrika Fabrika treba da održava tri programa uključujući proizvodni pogon i laboratoriju i kancelariju. Nedostatak definisanih funkcionalnih programa u ovakvim projektima je razlog njihovog neugodnog prostornog kvaliteta. Ovaj projekat nastoji riješiti ovaj problem korištenjem cirkulacijskih elemenata za podjelu nepovezanih programa. Dizajn zgrade se vrti oko dva prazna prostora. Ovi prazni prostori stvaraju priliku za odvajanje funkcionalno nepovezanih prostora. Istovremeno djeluje kao srednje dvorište gdje je svaki dio zgrade povezan jedan s drugim.

Dizajn Enterijera

Corner Paradise

Dizajn Enterijera Kako se lokacija nalazi na ugaonom zemljištu u gradu sa velikim prometom, kako može pronaći mir u bučnom susjedstvu uz održavanje pogodnosti poda, prostorne praktičnosti i arhitektonske estetike? Ovo pitanje je u početku učinilo dizajn prilično izazovnim. Da bi se u velikoj meri povećala privatnost stanovanja uz očuvanje dobrog osvetljenja, ventilacije i uslova dubine polja, dizajner je dao hrabar predlog, izgraditi unutrašnji pejzaž. Odnosno, izgraditi trospratnu kubičnu zgradu i pomeriti prednje i zadnje dvorište u atrijum , za stvaranje zelenila i vodenog pejzaža.

Stambena Kuća

Oberbayern

Stambena Kuća Dizajner vjeruje da dubina i značaj prostora živi u održivosti koja proizlazi iz jedinstva međusobno povezanih i suovisnih čovjeka, prostora i okoliša; stoga sa ogromnim originalnim materijalima i recikliranim otpadom, koncept je materijaliziran u dizajnerskom studiju, spoju kuće i ureda, za stil dizajna koji koegzistira sa okruženjem.

Konceptualna Izložba

Muse

Konceptualna Izložba Muse je eksperimentalni dizajnerski projekat koji proučava muzičku percepciju čovjeka kroz tri instalacijska iskustva koja pružaju različite načine doživljavanja muzike. Prvi je čisto senzacionalan koristeći termoaktivni materijal, a drugi prikazuje dekodiranu percepciju muzičke prostornosti. Posljednji je prijevod između notnog zapisa i vizuelnih formi. Ljudi se ohrabruju da komuniciraju sa instalacijama i istražuju muziku vizuelno sa sopstvenom percepcijom. Glavna poruka je da dizajneri trebaju biti svjesni kako percepcija utječe na njih u praksi.