Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ambijentalna Svjetlost

25 Nano

Ambijentalna Svjetlost 25 Nano je umjetnički svjetlosni instrument koji predstavlja efemerno i postojano, rođenje i smrt. Radeći sa Spring Pool Glass Industrial CO., LTD, čija vizija gradi sistematsku petlju za recikliranje stakla za održivu budućnost, 25 Nano je za utjelovljenje ideje odabrao relativno krhki mjehurić kao medij za razliku od čvrstog stakla. Na instrumentu svjetlost svjetluca kroz životne cikluse mjehurića, projicirajući dugu boju i sjene u okolinu, stvarajući sanjivu atmosferu oko korisnika.

Zadatak Svjetla

Linear

Zadatak Svjetla Tehnika savijanja cevi Linear Light se uveliko koristi za proizvodnju delova vozila. Kutna linija fluida ostvaruje se preciznom kontrolom tajvanskog proizvođača, pa imaju minimalni materijal za konstrukciju Linear Light Light-a, lagan i prenosiv; idealno za osvjetljavanje bilo kojeg modernog interijera. Primjenjuje LED čipove bez dodira koji trepere, sa funkcijom memorije koja se uključuje na prethodno zadanoj jačini. Linearni zadatak dizajniran je tako da ga lako sastavi korisnik, sastavljen je od netoksičnog materijala i isporučuje se s ravnom ambalažom; dajući sve od sebe da smanji utjecaj okoline.

Radni Prostor

Dava

Radni Prostor Dava je razvijena za urede otvorenog prostora, škole i univerzitete u kojima su važne mirne i koncentrirane faze rada. Moduli smanjuju zvučne i vizuelne poremećaje. Namještaj je zbog trokutastog oblika prostorno efikasan i omogućava različite mogućnosti uređenja. Dava materijali su WPC i vuna od filca, oba su biorazgradiva. Sistem priključaka pričvršćuje dva zida na stolić i podvlači jednostavnost u proizvodnji i rukovanju.

Stambena Kuća

Brooklyn Luxury

Stambena Kuća Inspirisan strašću klijenta prema bogatim istorijskim rezidencijama, ovaj projekat predstavlja prilagodbu funkcionalizma i tradicije namjerama sadašnjosti. Tako je odabran klasični stil, prilagođen i stiliziran kanonima suvremenog dizajna i modernih tehnologija, novi materijali dobre kvalitete pridonijeli su stvaranju ovog projekta - istinskog dragulja njujorške arhitekture. Očekivani izdaci premašit će 5 milijuna američkih dolara, ponudit će prostor za stvaranje modernog i bogatog interijera, ali ujedno i funkcionalnog i ugodnog.

Pametni Namještaj

Fluid Cube and Snake

Pametni Namještaj Hello Wood stvorio je liniju namještaja na otvorenom sa pametnim funkcijama za zajedničke prostore. Zamišljajući žanr javnog namještaja, osmislili su vizualno privlačne i funkcionalne instalacije, sa sustavom rasvjete i USB utičnicama, za koje je bila potrebna integracija solarnih panela i baterija. Zmija je modularna struktura; njegovi su elementi varijabilni da stanu na dano mjesto. Kocka fluida je fiksna jedinica sa staklenim vrhom u kojoj se nalaze solarne ćelije. Studio vjeruje da je svrha dizajna pretvoriti predmete svakodnevne upotrebe u drage predmete.

Trpezarijski Stol

Augusta

Trpezarijski Stol Augusta interpretira klasični trpezarijski stol. Predstavljajući generacije prije nas, čini se da dizajn raste iz nevidljivog korijena. Noge stola orijentirane su na ovu uobičajenu jezgru, pružajući se da pridržava stol podudarnog sa knjigama. Čvrsto evropsko drvo oraha odabrano je radi značenja mudrosti i rasta. Drvo koje proizvođači namještaja obično odbacuju koristi se za svoje izazove sa kojima treba raditi. Čvorovi, pukotine, trese vjetar i jedinstveni kovitlaci pripovijedaju život stabla. Jedinstvenost drva omogućava ovoj priči da živi u komadu namještaja porodičnog heirlooma.