Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Flagship Trgovina

WADA Sports

Flagship Trgovina Kako bi proslavio svoju 30. godišnjicu, WADA Sports se seli u novoizgrađenu sjedište i vodeću trgovinu. Unutrašnjost dućana ima gigantsku eliptičnu metalnu konstrukciju koja podržava zgradu. Ispod eliptične konstrukcije proizvodi reketa poredani su u posebno dizajnirano učvršćenje. Reketi su raspoređeni u nizu i lako ih je uzimati za ruku jedan za drugim. Iznad eliptičnog oblika koristi se kao prikaz raznih vrijednih vintage i modernih reketa prikupljenih iz cijele države i pretvarajući unutrašnjost prodavaonice u muzej reketa.

Ured

The Duplicated Edge

Ured Duplicirani rub je dizajn za Toshin satelitsku pripremnu školu u Kawanishiju u Japanu. Škola je željela novi prostor za prijem, savjetovanje i konferencije u uskoj sobi od 110 m2 s niskim stropom. Ovaj dizajn predlaže otvoreni prostor obilježen oštrim trokutastim brojačem prijema i informacija koji prostor dijeli na funkcionalne cjeline. Brojač je prekriven metalnim limom koji se postupno uspinje. Ova kombinacija duplicirana je ogledalima u zidu dvorišta i reflektirajućim aluminijskim pločama na plafonu koji proširuju prostor u šire dimenzije.

Show Room

Origami Ark

Show Room Origami Ark ili Sun Show kožni paviljon je izložbeni salon za proizvodnju kože Sansho u Himeji-u, u Japanu. Izazov je bio stvoriti prostor sposoban za prikazivanje više od 3000 proizvoda u vrlo suzdržanoj zoni i omogućiti klijentu da shvati ogromnu raznolikost proizvoda dok posjećuje izložbeni salon. Origami Ark koristi 83 male jedinice veličine 1,5x1,5x2 m3, nepravilno kombinovane, kako bi stvorio veliki trodimenzionalni lavirint i pružio posetiocu i doživljaju sličan istraživanju teretane u džungli.

Poslovna Zgrada

The PolyCuboid

Poslovna Zgrada PolyCuboid je nova zgrada sjedišta kompanije TIA, kompanije koja pruža usluge osiguranja. Prvi kat oblikovan je granicama nalazišta i vodovodnom cijevi promjera 700 mm koja prelazi mjesto podzemno ograničavajući prostor temelja. Metalna se struktura rastvara u raznolike blokove kompozicije. Stubovi i grede nestaju iz svemirske sintakse, projektujući utisak objekta, a istovremeno eliminira i utisak zgrade. Volumetrijski dizajn inspirisan je TIA-ovim logotipom koji je samu zgradu pretvorio u ikonu koja predstavlja kompaniju.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Okružena susjednim srednjim školama za djevojčice, ova Toshin Satelitska pripremna škola koristi svoje strateško mjesto u prometnoj ulici za prikaz jedinstvenog obrazovnog dizajna. Odgovarajući pogodnosti napornih studija i opuštenoj atmosferi za zabavu, dizajn promovira ženstvenu prirodu svojih korisnika i nudi alternativnu materijalizaciju za apstraktni koncept „Kawaii“ koji uglavnom koriste učenice. Prostorije za grozde i nastavu u ovoj školi poprimaju oblik osmerostrane kućice s krovom s potkrovljem kao što je prikazano u dječjoj slikovnici.

Urološka Klinika

The Panelarium

Urološka Klinika Panelarium je novi prostor klinike za dr. Matsubara, jednog od rijetkih hirurga koji su certificirani za upravljanje sistemima da Vinci robotske hirurgije. Dizajn je inspirisan iz digitalnog sveta. Komponente binarnog sistema 0 i 1 interpolirane su u bijeli prostor i utjelovljene su ploče koje strše iz zidova i stropa. Pod također slijedi isti aspekt dizajna. Ploče, iako je njihov slučajni izgled funkcionalan, postaju natpisi, klupe, šalteri, police za knjige, pa čak i kvake na vratima, i što je najvažnije, sjenila za oči osiguravaju minimalnu privatnost za pacijente.

Dizajn dana

Izvanredan dizajn. Dobar dizajn. Najbolji dizajn.

Dobri dizajni stvaraju vrijednost društvu. Svakodnevno imamo poseban dizajnerski projekt koji pokazuje izvrsnost u dizajnu. Danas nam je drago da pokažemo nagrađivani dizajn koji čini pozitivnu razliku. Svakodnevno ćemo se predstavljati odličnim i nadahnjujućim dizajnom. Svakako nas posjetite svakodnevno kako biste uživali u novim dobrim dizajnerskim proizvodima i projektima najvećih dizajnera širom svijeta.