Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Multifunkcionalni Kompleks

Crab Houses

Multifunkcionalni Kompleks Na prostranoj ravnici Šleske nizije, jedna magična planina stoji sama, prekrivena maglom misterije, nadvijajući se nad slikovitim gradom Sobotka. Tamo, usred prirodnih pejzaža i legendarne lokacije, planira se da bude kompleks Crab Houses: istraživački centar. Kao dio projekta revitalizacije grada, trebalo bi da oslobodi kreativnost i inovativnost. Mjesto okuplja naučnike, umjetnike i lokalnu zajednicu. Oblik paviljona inspirisan je rakovima koji ulaze u valovito more trave. Noću će biti osvijetljene, nalik krijesnicama koje lebde nad gradom.

Apoteka

Izhiman Premier

Apoteka Novi dizajn Izhiman Premier trgovine evoluirao je oko stvaranja trendovskog i modernog iskustva. Dizajner je koristio različitu mješavinu materijala i detalja kako bi poslužio svaki kut prikazanih predmeta. Svako izložbeno područje je posebno obrađeno proučavanjem svojstava materijala i izložene robe. Stvaranje braka miješanja materijala između kalkutskog mramora, orahovog drveta, hrastovog drveta i stakla ili akrila. Kao rezultat toga, iskustvo se temeljilo na svakoj funkciji i preferencijama klijenta s modernim i elegantnim dizajnom kompatibilnim s prikazanim artiklima.

Fabrika

Shamim Polymer

Fabrika Fabrika treba da održava tri programa uključujući proizvodni pogon i laboratoriju i kancelariju. Nedostatak definisanih funkcionalnih programa u ovakvim projektima je razlog njihovog neugodnog prostornog kvaliteta. Ovaj projekat nastoji riješiti ovaj problem korištenjem cirkulacijskih elemenata za podjelu nepovezanih programa. Dizajn zgrade se vrti oko dva prazna prostora. Ovi prazni prostori stvaraju priliku za odvajanje funkcionalno nepovezanih prostora. Istovremeno djeluje kao srednje dvorište gdje je svaki dio zgrade povezan jedan s drugim.

Dizajn Enterijera

Corner Paradise

Dizajn Enterijera Kako se lokacija nalazi na ugaonom zemljištu u gradu sa velikim prometom, kako može pronaći mir u bučnom susjedstvu uz održavanje pogodnosti poda, prostorne praktičnosti i arhitektonske estetike? Ovo pitanje je u početku učinilo dizajn prilično izazovnim. Da bi se u velikoj meri povećala privatnost stanovanja uz očuvanje dobrog osvetljenja, ventilacije i uslova dubine polja, dizajner je dao hrabar predlog, izgraditi unutrašnji pejzaž. Odnosno, izgraditi trospratnu kubičnu zgradu i pomeriti prednje i zadnje dvorište u atrijum , za stvaranje zelenila i vodenog pejzaža.

Stambena Kuća

Oberbayern

Stambena Kuća Dizajner vjeruje da dubina i značaj prostora živi u održivosti koja proizlazi iz jedinstva međusobno povezanih i suovisnih čovjeka, prostora i okoliša; stoga sa ogromnim originalnim materijalima i recikliranim otpadom, koncept je materijaliziran u dizajnerskom studiju, spoju kuće i ureda, za stil dizajna koji koegzistira sa okruženjem.

Stambena

House of Tubes

Stambena Projekat je spoj dvije zgrade, napuštene iz 70-ih godina sa zgradom iz sadašnjeg doba, a element koji je dizajniran da ih ujedini je bazen. Riječ je o projektu koji ima dvije glavne namjene, prva kao rezidencija za 5-članu porodicu, druga kao muzej umjetnosti, sa širokim prostorima i visokim zidovima za više od 300 ljudi. Dizajn kopira oblik stražnje planine, kultnu planinu grada. Samo 3 završne obrade sa svijetlim tonovima korištene su u projektu kako bi prostori blistali kroz prirodnu svjetlost koja se projektuje na zidove, podove i stropove.