Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Tepih

Hair of Umay

Tepih Napravljen u drevnoj nomadskoj tehnici, zaštićen UNESCO-ovom Popisom nematerijalne kulturne baštine za hitno čuvanje, ovaj tepih donosi najbolje od vune zbog gradijentnih nijansi vune i finog šava ruku što stvara volumetrijsku teksturu. 100-postotno ručno rađen, ovaj tepih izrađen je korištenjem prirodnih nijansi vune plus žućkastim tonom obojenim ljuskom luka. Zlatna nit koja prolazi kroz tepih daje izjavu i podseća na dlaku koja slobodno viri vjetrom - kosu nomadske boginje Umay - zaštitnice žena i djece.

Aparat Za Kafu

Lavazza Desea

Aparat Za Kafu Prijateljska mašina dizajnirana da ponudi kompletan paket talijanske kulture kafe: od espressa do autentičnog kapućina ili lattea. Dodirno sučelje raspoređuje izbore u dvije odvojene grupe - jedna za kafu i jedna za mlijeko. Pića se mogu prilagoditi funkcijama pojačavanja temperature i mliječne pjene. Neophodna usluga je naznačena u centru sa osvjetljenim ikonama. Stroj dolazi s namjenskim staklenim šalicom i primjenjuje jezik oblika Lavazze s kontroliranim površinama, rafiniranim detaljima i posebnom pažnjom na boje, materijale i pojačalo; završiti.

Aparat Za Kafu

Lavazza Idola

Aparat Za Kafu Savršeno rješenje za ljubitelje kave koji traže pravi italijanski espresso doživljaj kod kuće. Korisničko sučelje osjetljivo na dodir s akustičnim povratnim informacijama ima četiri izbora i funkciju povećanja temperature nude prilagođeni doživljaj za svaki ukus ili priliku. Uređaj označava nedostajuću vodu, spremnik s punim čepovima ili potrebu za uklanjanjem kamenca pomoću dodatnih osvijetljenih ikona i ladica za kapanje može se lako podesiti. Dizajn s otvorenim duhom, kvalitetnom površinom i sofisticiranim detaljima evolucija je ustaljenog jezika oblika Lavazze.

Espresso Mašina

Lavazza Tiny

Espresso Mašina Mala, prijateljska espresso mašina koja u vaš dom donosi autentično iskustvo talijanske kafe. Dizajn je radosno mediteranski - sastavljen od osnovnih formalnih građevnih blokova - slave boje i primjene Lavazzinog dizajnerskog jezika u izradi i detaljima. Glavna školjka je napravljena od jednog komada i ima meke ali precizno kontrolisane površine. Središnji greben dodaje vizualnu strukturu, a frontalni uzorak ponavlja horizontalnu temu često prisutnu na Lavazza proizvodima.

Sofa

Gloria

Sofa Dizajn nije samo vanjski oblik, već je to i istraživanje unutarnje strukture, ergonomije i suštine objekta. Oblik je u ovom slučaju vrlo jaka komponenta, a odrezanost daje proizvodu njegovu osobinu. Prednost Glorije je u tome što je 100% prilagođavanje dodavanjem različitih elemenata, materijala i završnih obrada. Velika je osobina svih dodatnih elemenata koji se mogu dodati magnetima na konstrukciji, što proizvodu daje stotine različitih oblika.

Staklena Vaza

Jungle

Staklena Vaza Inspirirana prirodom, pretpostavka kolekcije stakla Jungle je stvaranje predmeta koji dobijaju na vrijednosti kvalitetom, dizajnom i materijalima. Jednostavni oblici odražavaju spokojnost medija, a istovremeno su bez težine i jaki. Vaze su ispuhane u usta i oblikovane rukom, potpisane i numerisane. Ritam procesa izrade čaša osigurava da svaki predmet iz kolekcije Jungle ima jedinstvenu igru boja koja oponaša kretanje talasa.