Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Radni Prostor

Dava

Radni Prostor Dava je razvijena za urede otvorenog prostora, škole i univerzitete u kojima su važne mirne i koncentrirane faze rada. Moduli smanjuju zvučne i vizuelne poremećaje. Namještaj je zbog trokutastog oblika prostorno efikasan i omogućava različite mogućnosti uređenja. Dava materijali su WPC i vuna od filca, oba su biorazgradiva. Sistem priključaka pričvršćuje dva zida na stolić i podvlači jednostavnost u proizvodnji i rukovanju.

Pametni Namještaj

Fluid Cube and Snake

Pametni Namještaj Hello Wood stvorio je liniju namještaja na otvorenom sa pametnim funkcijama za zajedničke prostore. Zamišljajući žanr javnog namještaja, osmislili su vizualno privlačne i funkcionalne instalacije, sa sustavom rasvjete i USB utičnicama, za koje je bila potrebna integracija solarnih panela i baterija. Zmija je modularna struktura; njegovi su elementi varijabilni da stanu na dano mjesto. Kocka fluida je fiksna jedinica sa staklenim vrhom u kojoj se nalaze solarne ćelije. Studio vjeruje da je svrha dizajna pretvoriti predmete svakodnevne upotrebe u drage predmete.

Trpezarijski Stol

Augusta

Trpezarijski Stol Augusta interpretira klasični trpezarijski stol. Predstavljajući generacije prije nas, čini se da dizajn raste iz nevidljivog korijena. Noge stola orijentirane su na ovu uobičajenu jezgru, pružajući se da pridržava stol podudarnog sa knjigama. Čvrsto evropsko drvo oraha odabrano je radi značenja mudrosti i rasta. Drvo koje proizvođači namještaja obično odbacuju koristi se za svoje izazove sa kojima treba raditi. Čvorovi, pukotine, trese vjetar i jedinstveni kovitlaci pripovijedaju život stabla. Jedinstvenost drva omogućava ovoj priči da živi u komadu namještaja porodičnog heirlooma.

Zvučnik

Sperso

Zvučnik Sperso dolazi od dvije riječi Sperm i Sound. Poseban oblik staklastog mjehurića i zvučnika u njegovoj jami na glavi odnosi se na osjećaj muškosti i dubokog prodiranja zvuka oko okoliša, kao što je vatra muške sperme u jajovodu tijekom parenja. Cilj je proizvesti veliku snagu i kvalitetan zvuk u okolini. Bežični sistem omogućava korisniku da putem Bluetooth veze poveže svoj mobilni telefon, laptop, tablete i druge uređaje sa zvučnikom. Ovaj plafonski zvučnik može se posebno koristiti u dnevnoj sobi, spavaćim sobama i TV sobi.

Stolica

Ane

Stolica Stol Ane ima čvrste letvice od drva za koje izgleda da skladno lebde, ali nezavisno od drvenih nogu, iznad čeličnog okvira. Dizajner navodi da je sjedište, ručno izrađeno od certificiranog ekološkog drva, oblikovano jedinstvenom upotrebom više komada jednog oblika drveta koji se postave i sjeku na dinamičan način. Kada sjedite na stolici, lagani porast kuta prema leđima i kutovi otklona sa strane završeni su na način koji omogućava prirodan, udoban položaj sjedenja. Ane stolica ima pravi stepen složenosti kako bi stvorila elegantan finiš.

Set Za Kavu

Riposo

Set Za Kavu Dizajn ove usluge inspirirale su dvije škole s početka 20. stoljeća njemački Bauhaus i ruska avangarda. Stroga ravna geometrija i dobro osmišljena funkcionalnost u potpunosti odgovaraju duhu manifestovanja tih vremena: „lijepo je ono što je prikladno“. U isto vrijeme prateći moderne trendove, dizajner kombinira dva kontrastna materijala u ovom projektu. Klasični bijeli mliječni porculan upotpunjen je svijetlim poklopcima od plute. Funkcionalnost dizajna podržana je jednostavnim, praktičnim ručkama i ukupnom upotrebljivošću forme.