Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Restoran

Chuans Kitchen II

Restoran Chuan's Kitchen II, koja kao medij uzima i crnu keramiku od Sichuan Yingjing-a i minirani zemljani materijal iz gradnje metroa, eksperimentalni je restoran izgrađen na savremenom eksperimentu tradicionalne narodne umjetnosti. Probijajući granicu materijala i istražujući moderni oblik tradicionalne narodne umjetnosti, Infinity Mind izvadio je brtve odbačene nakon ispaljivanja Yingjingove crne keramike i upotrijebio ih kao glavni ukrasni element u Chuanovoj kuhinji II.

Kafić

Hunters Roots

Kafić Odgovarajući na kratak sadržaj moderne, čiste estetike, stvoren je interijer inspiriran drvenim sanducima za voće koji se koriste u apstraktnom obliku. Sanduci ispunjavaju prostore, stvarajući potopni, gotovo pećinski skulpturalni oblik, a opet onaj proizveden iz jednostavnih i ravnih geometrijskih oblika. Rezultat je čisto i kontrolirano prostorno iskustvo. Pametan dizajn ujedno povećava ograničeni prostor pretvarajući praktične uređaje u ukrasne karakteristike. Svjetla, ormarići i police doprinose dizajnerskom konceptu i skulpturalnom vizualu.

Servisni Ured

Miyajima Insurance

Servisni Ured Koncept projekta je „povezati ured s gradom“ iskorištavajući okoliš. Web lokacija se nalazi na mjestu na kojem pregledava grad. Da bi se postigao, usvojen je prostor u obliku tunela, koji prolazi kroz ulazna vrata do kraja poslovnog prostora. Linija plafonskog drveta i crni razmak na koji su ugrađena svjetla i klima uređaji naglašavaju pravac prema gradu.

Tapecirani Akustični Paneli

University of Melbourne - Arts West

Tapecirani Akustični Paneli Naš sažetak bio je nabavka i instaliranje mnoštva Akustičnih panela omotanih tkaninom različitih veličina, uglova i oblika. Početni prototipi primijetili su promjene u dizajnu i fizičkim sredstvima za ugradnju i ovješanje ovih ploča sa zidova, stropova i donje strane stubišta. Upravo u tom trenutku shvatili smo da trenutni vlastiti viseći sustavi za stropne ploče nisu adekvatni za naše potrebe i osmislili smo svoje.

Restoran

Yuyuyu

Restoran Na današnjem tržištu u Kini danas postoji dosta ovih mješovitih suvremenih dizajna koji se obično zasnivaju na tradicionalnom dizajnu, ali bilo sa modernim materijalima ili novim izrazima. Yuyuyu je kineski restoran, dizajneri su stvorili novi način izražavanja orijentalnog dizajna, novu instalaciju sastavljenu od linija i tačaka, koje se produžuju od vrata do unutrašnjosti restorana. Sa promjenom vremena, mijenja se i estetska ocjena ljudi. Za savremeni orijentalni dizajn inovacija je veoma potrebna.

Restoran

Yucoo

Restoran S postepenom zrelošću estetike i estetskim promjenama čovjeka, moderni stil koji ističe sebstvo i individualnost postao je važan element dizajna. Ovaj je slučaj restoran, dizajner želi stvoriti mladenački svemirski doživljaj za potrošače. Svijetloplave, sive i zelene biljke stvaraju prirodnu udobnost i ležernost prostora. Luster napravljen od ručno tkanog ratana i metala objašnjava sudar čovjeka i prirode, pokazujući vitalnost čitavog restorana.