Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Konjički Sportski Centar

Equitorus

Konjički Sportski Centar Equitorus je dužan ispuniti sve stroge sanitarne i tehnološke zahtjeve za održavanje, obuku i pripremu konja koji se takmiče na najvišem nivou. Kompleks sadrži cjelokupnu infrastrukturu neophodnu za život i rekreaciju vlasnika konja tokom njihovog slobodnog vremena. Najznačajniji element kompleksa je njegova velika unutarnja arena izrađena od lijepljenih drvenih konstrukcija i sadrži galeriju u obliku slova L sa sjedištima i kafićima za gledatelje. Objekt se doživljava kao kontrast u odnosu na prirodno okruženje. Čini se kao da je neko raširio raznobojnu prostirku na zemlji.

Ime projekta : Equitorus , Ime dizajnera : Polina Nozdracheva, Ime klijenta : ALPN / Architectural laboratory of Polina Nozdracheva Ltd.

Equitorus  Konjički Sportski Centar

Ovaj sjajni dizajn dobitnik je brončane nagrade za dizajn u arhitekturi, građevini i strukturi konstrukcije. Svakako biste trebali vidjeti brončani dizajnerski portfelj nagrađivanih dizajnera koji će otkriti mnoge druge nove, inovativne, originalne i kreativne arhitekture, građevinske i strukturne radove.