Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Izlog

From The Future

Izlog Izložba proizvoda: U izlogu su izloženi trenirke i sportska oprema koja je proizvedena tehnologijom ubrizgavanja. Mjesto, izgleda kao proizvedeno sa presovanjem kalupa za ubrizgavanje. U načinu proizvodnje mjesta, komadi namještaja kao da su povezani s proizvedenim u kalupu za ubrizgavanje kako bi se stvorila cjelina. Grube trake za šivenje na stropu ublažavaju svu tehnološku vizualnost.

Boutique & Showroom

Risky Shop

Boutique & Showroom Rizičnu trgovinu dizajnirala je i kreirala mala, dizajnerski studio i vintage galerija koju je osnovao Piotr Płoski. Zadatak je predstavljao brojne izazove, budući da se butik nalazi na drugom katu stambene kuće, nema izlog i ima površinu od samo 80 m2. Tu je došla ideja udvostručenja prostora, koristeći prostor kako na plafonu tako i na podni prostor. Postignuta je gostoljubiva, domaća atmosfera, iako je namještaj zapravo visio na stropu. Rizična trgovina dizajnirana je prema svim pravilima (čak prkosi gravitaciji). U potpunosti odražava duh marke.

Gostoprimstvo Na Stadionu

San Siro Stadium Sky Lounge

Gostoprimstvo Na Stadionu Projekt novih Sky salona samo je prvi korak velikog programa obnove koji AC Milan i FC Internazionale zajedno sa Općinom Milan provode s ciljem pretvaranja stadiona San Siro u višenamjenski objekt sposoban za smještaj svih važni događaji s kojima će se Milano suočiti tokom predstojeće EXPO 2015. Nakon uspjeha projekta skybox, Ragazzi & Partneri proveli su ideju o stvaranju novog koncepta ugostiteljskih prostora na glavnoj grandioznoj tribini stadiona San Siro.

Kancelarijski Mali Obim

Conceptual Minimalism

Kancelarijski Mali Obim Dizajn enterijera pruga se estetskom, a opet ne i funkcionalnom minimalizmu. Prostor otvorenog plana naglašen je čistim linijama, velikim ostakljenim otvorima koji omogućuju obilje prirodnog dnevnog svjetla, omogućujući liniji i ravnini da postanu osnovni strukturni i estetski elementi. Nedostatak pravih uglova odredio je potrebu za prihvaćanjem dinamičnijeg pogleda na prostor, dok izbor svijetle palete boja u kombinaciji s materijalnom i teksturiranom raznolikošću omogućava jedinstvo prostora i funkcije. Nedovršeni betonski slojevi uzdižu se na zidove kako bi dodali kontrast između bijelo-mekog i grubo-sivog.

Bašta

Tiger Glen Garden

Bašta Vrt Tiger Glen je vrt kontemplacije sagrađen u novom krilu Johnson muzeja umjetnosti. Inspirirana je kineskom prispodobom, pod nazivom Tri smijeha tigrastog glena, u kojoj troje ljudi prevladava svoje sektaške razlike da bi pronašlo jedinstvo prijateljstva. Vrt je dizajniran u strogom stilu koji se na japanskom naziva karesansui u kojem se stvara slika prirode s rasporedom kamenja.

Kreativna Pregradnja

Redefinition

Kreativna Pregradnja Projektni kratak bio je zadržati planinski kontekst, ne odavajući rustikalne uspomene na prevladavajuće tipologije planinskih stanova. Uključila je veliku obnovu tipične planinske kuće. Sve bi se izrađivalo na licu mjesta, koristeći metalne, borove šume i mineralne agregate, ljudski rad i stručnost. Glavna ideja koja je bila iza toga je omogućiti predmetima sticanje upotrebne i sentimentalne vrijednosti nakon što će ih vlasnici smatrati korisnim i poznatim, kao i osmisliti s transformatorskom snagom materijala na umu.