Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Stambena Kuća

Oberbayern

Stambena Kuća Dizajner vjeruje da dubina i značaj prostora živi u održivosti koja proizlazi iz jedinstva međusobno povezanih i suovisnih čovjeka, prostora i okoliša; stoga sa ogromnim originalnim materijalima i recikliranim otpadom, koncept je materijaliziran u dizajnerskom studiju, spoju kuće i ureda, za stil dizajna koji koegzistira sa okruženjem.

Stambena

House of Tubes

Stambena Projekat je spoj dvije zgrade, napuštene iz 70-ih godina sa zgradom iz sadašnjeg doba, a element koji je dizajniran da ih ujedini je bazen. Riječ je o projektu koji ima dvije glavne namjene, prva kao rezidencija za 5-članu porodicu, druga kao muzej umjetnosti, sa širokim prostorima i visokim zidovima za više od 300 ljudi. Dizajn kopira oblik stražnje planine, kultnu planinu grada. Samo 3 završne obrade sa svijetlim tonovima korištene su u projektu kako bi prostori blistali kroz prirodnu svjetlost koja se projektuje na zidove, podove i stropove.

Pretprodajna Kancelarija

Ice Cave

Pretprodajna Kancelarija Ice Cave je izložbeni prostor za klijenta kojem je potreban prostor jedinstvenog kvaliteta. U međuvremenu, sposoban da prikaže različite osobine Teheran Eye Project. Prema funkciji projekta, atraktivna, ali neutralna atmosfera za prikazivanje objekata i događaja po potrebi. Ideja dizajna bila je korištenje minimalne površinske logike. Integrirana mrežasta površina je raspoređena po cijelom prostoru. Prostor potreban za različite namjene formira se na osnovu stranih sila u smjeru gore i dolje koje djeluju na površinu. Za izradu, ova površina je podijeljena na 329 panela.

Maloprodaja

Atelier Intimo Flagship

Maloprodaja Naš svijet je 2020. godine pogodio virus bez presedana. Atelier Intimo prvi flagship dizajnirao O and O Studio inspirisan je konceptom Rebirth of the Scorched Earth, koji podrazumijeva integraciju iscjeljujuće moći prirode koja čovječanstvu daje novu nadu. Dok se stvara dramatičan prostor koji omogućava posjetiteljima da provedu trenutke mašteći i maštajući u takvom vremenu i prostoru, kreiran je i niz umjetničkih instalacija kako bi u potpunosti demonstrirali prave karakteristike brenda. Flagship nije običan maloprodajni prostor, to je pozornica Atelier Intimo.

Flagship Tea Shop

Toronto

Flagship Tea Shop Najprometniji tržni centar u Kanadi donosi novi dizajn prodavnice voćnih čajeva od strane Studio Yimu. Projekt vodeće trgovine bio je idealan za potrebe brendiranja kako bi postao novo žarište u trgovačkom centru. Inspirisana kanadskim pejzažom, prelepa silueta kanadske Plave planine utisnuta je na zidnu pozadinu u celoj radnji. Kako bi koncept pretvorio u stvarnost, Studio Yimu je ručno izradio skulpturu 275 cm x 180 cm x 150 cm koja omogućava potpunu interakciju sa svakim kupcem.

Paviljon

Big Aplysia

Paviljon U procesu urbanog razvoja neizbježno je da će nastati isto izgrađeno okruženje. Tradicionalne zgrade takođe mogu izgledati sivo i povučeno. Pojava pejzažne arhitekture posebnog oblika omekšava odnos ljudi u arhitektonskom prostoru, postaje mjesto za razgledanje i aktivira vitalnost.