Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Krov Restorana Bar

The Atticum

Krov Restorana Bar Šarm restorana u industrijskom okruženju trebao bi se ogledati u arhitekturi i namještaju. Crno-sivi krečni malter koji je posebno razvijen za ovaj projekat je jedan od dokaza za to. Njegova jedinstvena, gruba struktura prolazi kroz sve prostorije. U detaljnoj izvedbi namjerno su korišteni materijali poput sirovog čelika, čiji su zavareni šavovi i tragovi brušenja ostali vidljivi. Ovaj utisak potkrepljuje i izbor muntin prozora. Ovi hladni elementi su u kontrastu sa toplim hrastovim drvetom, ručno blanjanim parketom od riblje kosti i potpuno zasađenim zidom.

Pokretni Paviljon

Three cubes in the forest

Pokretni Paviljon Tri kocke su uređaj različitih svojstava i funkcija (oprema za dječja igrališta, javni namještaj, umjetnički objekti, sobe za meditaciju, sjenice, mala odmorišta, čekaonice, stolice sa krovovima), a ljudima mogu donijeti svježa prostorna iskustva. Tri kocke se lako mogu transportovati kamionom, zbog veličine i oblika. Što se tiče veličine, instalacije (nagiba), površina sjedala, prozora itd., svaka kocka je karakteristično dizajnirana. Tri kocke se odnose na japanske tradicionalne minimalne prostore kao što su sobe za čajne ceremonije, s varijabilnošću i pokretljivošću.

Multifunkcionalni Kompleks

Crab Houses

Multifunkcionalni Kompleks Na prostranoj ravnici Šleske nizije, jedna magična planina stoji sama, prekrivena maglom misterije, nadvijajući se nad slikovitim gradom Sobotka. Tamo, usred prirodnih pejzaža i legendarne lokacije, planira se da bude kompleks Crab Houses: istraživački centar. Kao dio projekta revitalizacije grada, trebalo bi da oslobodi kreativnost i inovativnost. Mjesto okuplja naučnike, umjetnike i lokalnu zajednicu. Oblik paviljona inspirisan je rakovima koji ulaze u valovito more trave. Noću će biti osvijetljene, nalik krijesnicama koje lebde nad gradom.

Apoteka

Izhiman Premier

Apoteka Novi dizajn Izhiman Premier trgovine evoluirao je oko stvaranja trendovskog i modernog iskustva. Dizajner je koristio različitu mješavinu materijala i detalja kako bi poslužio svaki kut prikazanih predmeta. Svako izložbeno područje je posebno obrađeno proučavanjem svojstava materijala i izložene robe. Stvaranje braka miješanja materijala između kalkutskog mramora, orahovog drveta, hrastovog drveta i stakla ili akrila. Kao rezultat toga, iskustvo se temeljilo na svakoj funkciji i preferencijama klijenta s modernim i elegantnim dizajnom kompatibilnim s prikazanim artiklima.

Fabrika

Shamim Polymer

Fabrika Fabrika treba da održava tri programa uključujući proizvodni pogon i laboratoriju i kancelariju. Nedostatak definisanih funkcionalnih programa u ovakvim projektima je razlog njihovog neugodnog prostornog kvaliteta. Ovaj projekat nastoji riješiti ovaj problem korištenjem cirkulacijskih elemenata za podjelu nepovezanih programa. Dizajn zgrade se vrti oko dva prazna prostora. Ovi prazni prostori stvaraju priliku za odvajanje funkcionalno nepovezanih prostora. Istovremeno djeluje kao srednje dvorište gdje je svaki dio zgrade povezan jedan s drugim.

Dizajn Enterijera

Corner Paradise

Dizajn Enterijera Kako se lokacija nalazi na ugaonom zemljištu u gradu sa velikim prometom, kako može pronaći mir u bučnom susjedstvu uz održavanje pogodnosti poda, prostorne praktičnosti i arhitektonske estetike? Ovo pitanje je u početku učinilo dizajn prilično izazovnim. Da bi se u velikoj meri povećala privatnost stanovanja uz očuvanje dobrog osvetljenja, ventilacije i uslova dubine polja, dizajner je dao hrabar predlog, izgraditi unutrašnji pejzaž. Odnosno, izgraditi trospratnu kubičnu zgradu i pomeriti prednje i zadnje dvorište u atrijum , za stvaranje zelenila i vodenog pejzaža.