Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ured

Dunyue

Ured Tokom procesa razgovora, dizajneri puštaju dizajn ne samo prostornu podjelu unutrašnjosti, već i povezanost grada / prostora / ljudi zajedno, tako da se okruženje i prostor sa malim ključevima ne sukobljavaju u gradu, a dan je skrivena fasada na ulici, noć. Tada postaje stakleni svjetlosni okvir u gradu.

Blagovaonica

Elizabeth's Tree House

Blagovaonica Demonstracija uloge arhitekture u procesu ozdravljenja, Elizabeth's Tree House novi je paviljon za ručavanje terapeutskog kampa u Kildareu. Služeći djeci koja se oporavlja od ozbiljnih bolesti, prostor formira drvenu oazu usred hrastove šume. Dinamičan, ali funkcionalan sustav dijagnosticiranja drveta uključuje ekspresivan krov, široko zastakljivanje i šareno oblaganje od ariša, stvarajući unutrašnji prostor za ručavanje koji tvori dijalog s okolnim jezerom i šumom. Duboka povezanost s prirodom na svim razinama potiče korisničku udobnost, opuštanje, ozdravljenje i očaravanje.

Multi Komercijalni Prostor

La Moitie

Multi Komercijalni Prostor Naziv projekta La Moitie potječe od francuskog prevoda polovine, a dizajn primjereno to odražava ravnotežu između suprotstavljenih elemenata: kvadrata i kruga, svijetla i tamna. S obzirom na ograničeni prostor, tim je nastojao uspostaviti vezu i podjelu između dva odvojena maloprodajna područja primjenom dvije suprotne boje. Iako je granica između ružičastog i crnog prostora jasna, ali je također zamagljena u različitim perspektivama. Spiralno stubište, napola ružičasto i pola crno, nalazi se u centru trgovine i pruža.

Medicinski Centar Lepote

LaPuro

Medicinski Centar Lepote Dizajn je više nego dobra estetika. To je način na koji se prostor koristi. Medicinski centar integrira oblik i funkcionira kao jedno. Razumijevanje zahtjeva korisnika i pruža im iskustvo svih suptilnih dodira u okruženju u kojima se osjećate rasterećeno i istinski brižno. Dizajn i novi tehnološki sistem pružaju korisniku rješenja i lako se upravljaju. S obzirom na zdravlje, dobrobit i medicinu, centar je prihvatio ekološki održive materijale i nadgledao proces izgradnje. Svi su elementi integrirani u dizajn gdje je zaista pogodno za korisnike.

Dizajn Arhitekture Kuće

Bienville

Dizajn Arhitekture Kuće Logistika ove radničke porodice nalagala ih je da dugo borave u zatvorenom prostoru, što je osim posla i škole postalo narušavajuće zdravlje. Počeli su razmišljati, poput mnogih porodica, da li je nužno preseljenje u predgrađa, razmjena blizine gradskih pogodnosti za veće dvorište kako bi se povećao pristup na otvorenom. Umjesto da se odmaknu daleko, odlučili su sagraditi novu kuću koja će preispitati ograničenja života u zatvorenom prostoru na malom gradskom zemljištu. Princip organizacije projekta bio je stvaranje što većeg pristupa na otvorenom iz komunalnih područja.

Vjenčana Kapela

Cloud of Luster

Vjenčana Kapela Oblak sjaja je vjenčana kapela smještena u dvorani za vjenčanje u gradu Himeji, u Japanu. Dizajn pokušava moderni duh ceremonije vjenčanja prevesti u fizički prostor. Kapela je sva bijela, oblik oblaka gotovo potpuno uvijen u zakrivljeno staklo otvarajući je u okolni vrt i bazen vode. Stupovi su na vrhu hiperboličkog kapitala poput glava koje ih glatko povezuju sa minimalističkim stropom. Sok kapele na strani bazena je hiperbolička krivulja koja omogućava da se cijela građevina čini kao da pluta po vodi i naglašava njenu lakoću.