Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Izložbeni Poster

Optics and Chromatics

Izložbeni Poster Naslov Optika i kromatika odnosi se na raspravu između Goethea i Newtona o prirodi boja. Ova rasprava predstavljena je sukobom dviju kompozicija u obliku slova: jedna je proračunata, geometrijska, s oštrim konturama, druga se oslanja na impresionističku igru šarenih sjenki. 2014. ovaj dizajn služio je kao naslovnica za Pantone Plus Series Cover Cover.

Prsten

Gabo

Prsten Prsten Gabo dizajniran je tako da potakne ljude da ponovo pogledaju razigranu stranu života koja se obično izgubi kada dođe u odraslu dob. Dizajnerka je bila nadahnuta uspomenama kako je promatrala svog sina kako se igra s njegovom šarenom čarobnom kockom. Korisnik se može igrati prstenom rotiranjem dva nezavisna modula. Na taj se način skupovi boja dragog kamenja ili položaj modula mogu podudariti ili nepodudariti. Pored zaigranog aspekta, korisnik ima mogućnost svakodnevnog nošenja drugačijeg prstena.

Zabava

Free Estonian

Zabava Olga Raag je u ovom jedinstvenom umjetničkom djelu koristila estonske novine iz godine kada je automobil originalno proizveden 1973. Žute novine u Nacionalnoj biblioteci fotografirane su, očišćene, prilagođene i uređene kako bi se mogle koristiti u projektu. Konačni rezultat tiskan je na posebnom materijalu koji se koristi na automobilima, a koji traje 12 godina, a prijava je trajala 24 sata. Free Estonian je automobil koji privlači pažnju, okružuje ljude pozitivnom energijom i nostalgičnom dječjom emocijom. Poziva radoznalost i angažman svih.

Konjički Kompleks

Emerald

Konjički Kompleks Holistički arhitektonski i prostorni projekti slika objedinjuje svih šest zgrada otkriva funkcionalni identitet svake. Proširene fasade arena i staja usmjerene na administrativno kompozitno jezgro. Šesterostrana građevina kao kristalna mreža leži u drvenom okviru kao u ogrlici. Zidni trokuti ukrašeni razbacanim staklom kao smaragdni detalji. Zakrivljena bijela konstrukcija ističe glavni ulaz. Mreža fasada je također dio unutarnjeg prostora, gdje se okolina percipira kroz prozirnu mrežu. Interijeri nastavljaju temu drvenih konstrukcija, koristeći razmjere elemenata u proporcionalnijoj ljudskoj mjeri.

Zvučnički Orkestar

Sestetto

Zvučnički Orkestar Orkestralni sastav zvučnika koji sviraju zajedno kao pravi muzičari. Sestetto je višekanalni audio sistem za reprodukciju pojedinačnih numera sa instrumentima u odvojenim zvučnicima različitih tehnologija i materijala posvećenih određenom kućištu zvuka, među čistim betonom, rezonirajućim drvenim zvučnim pločama i keramičkim rogovima. Miješanje pjesama i dijelova vraća se kako bi fizički bilo mjesto slušanja, kao na pravom koncertu. Sestetto je kamerni orkestar snimljene muzike. Sestetto izravno proizvode sami dizajneri Stefano Ivan Scarascia i Francesco Shyam Zonca.

Kafić

Perception

Kafić Ovaj mali topli drveni kafić nalazi se na uglu raskrsnice u tihom kvartu. Centralizirana zona otvorene pripreme čini čisto i bogato iskustvo nastupa barista posjetiteljima svuda gdje je sjedalo ili stol za sjedenje u kafiću. Stropni objekt nazvan "Drvo sjenčanja" započinje sa stražnje strane zone pripreme i pokriva zonu kupaca kako bi stvorio cjelokupnu atmosferu ovog kafića. Posjetiocima daje neobičan prostorni učinak, a ujedno postaje medij za ljude koji žele da se izgube u mislima s okusima kave.

Dizajnerski tim dana

Najveći svjetski dizajnerski timovi.

Ponekad vam je potreban vrlo velik tim talentiranih dizajnera koji možete smisliti zaista sjajne dizajne. Svakodnevno se pojavljuje prepoznatljiv nagrađivani inovativni i kreativni tim dizajna. Istražite i otkrijte originalnu i kreativnu arhitekturu, dobar dizajn, modu, grafički dizajn i projekte dizajnerske strategije od dizajnerskih timova širom sveta. Oduševite se originalnim radovima velikih majstora dizajnera.