Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Uvažavanje Umjetnosti

The Kala Foundation

Uvažavanje Umjetnosti Već dugo postoji globalno tržište za indijske slike, ali interesovanje za indijsku umjetnost zaostaje u SAD-u. Kako bi se podigla svijest o različitim stilovima indijskih narodnih slika, Fondacija Kala je osnovana kao nova platforma za izlaganje slika i učinila ih dostupnijim međunarodnom tržištu. Fondacija se sastoji od web stranice, mobilne aplikacije, izložbe s uredničkim knjigama i proizvoda koji pomažu premostiti jaz i povezati ove slike sa većom publikom.

Konceptualna Izložba

Muse

Konceptualna Izložba Muse je eksperimentalni dizajnerski projekat koji proučava muzičku percepciju čovjeka kroz tri instalacijska iskustva koja pružaju različite načine doživljavanja muzike. Prvi je čisto senzacionalan koristeći termoaktivni materijal, a drugi prikazuje dekodiranu percepciju muzičke prostornosti. Posljednji je prijevod između notnog zapisa i vizuelnih formi. Ljudi se ohrabruju da komuniciraju sa instalacijama i istražuju muziku vizuelno sa sopstvenom percepcijom. Glavna poruka je da dizajneri trebaju biti svjesni kako percepcija utječe na njih u praksi.

Identitet Brenda

Math Alive

Identitet Brenda Dinamični grafički motivi obogaćuju učinak učenja matematike u okruženju miješanog učenja. Parabolični grafovi iz matematike inspirirali su dizajn logotipa. Slovo A i V spojeno je kontinuiranom linijom koja pokazuje interakciju između vaspitača i učenika. Prenosi poruku da Math Alive vodi korisnike da postanu čarobni klinci u matematici. Ključni vizualni elementi predstavljaju transformaciju apstraktnih matematičkih koncepata u trodimenzionalne grafike. Izazov je bio balansirati zabavno i privlačno okruženje za ciljnu publiku sa profesionalizmom kao brendom obrazovne tehnologije.

Umjetnost

Supplement of Original

Umjetnost Bijele žile u riječnom kamenju dovode do nasumičnih šara na površinama. Odabir određenog riječnog kamenja i njihov raspored pretvara ove šare u simbole, u obliku latiničnih slova. Tako nastaju riječi i rečenice kada su kamenje u pravom položaju jedno pored drugog. Jezik i komunikacija nastaju i njihovi znakovi postaju dopuna onome što već postoji.

Vizuelni Identitet

Imagine

Vizuelni Identitet Cilj je bio koristiti oblike, boje i tehnike dizajna inspirirane joga pozama. Elegantno dizajniran enterijer i centar, nudeći posetiocima mirno iskustvo da obnove svoju energiju. Stoga je dizajn logotipa, online medija, grafičkih elemenata i ambalaže slijedio zlatni omjer kako bi imali savršen vizualni identitet kako se i očekivalo da bi posjetiteljima centra pomogli da steknu sjajno iskustvo komunikacije kroz umjetnost i dizajn centra. Dizajnerka je dizajnom utjelovila iskustvo meditacije i joge.

Identiteta, Brendiranje

Merlon Pub

Identiteta, Brendiranje Projekt Merlon Puba predstavlja cjelokupno brendiranje i dizajn identiteta novog ugostiteljskog objekta u sklopu osječke Tvrde, stare barokne gradske jezgre, izgrađene u 18. stoljeću kao dio velikog sustava strateški utvrđenih gradova. U odbrambenoj arhitekturi, naziv Merlon znači čvrste, uspravne ograde dizajnirane da zaštite posmatrače i vojsku na vrhu tvrđave.