Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Konzola

Qadem Hooks

Konzola Qadem Hooks je umjetničko djelo s funkcijom konzole inspirisanu prirodom. Sastoji se od različitih obojanih zelenih kuka koje su korištene zajedno s Qademom (staro drveno muško sedlo) za prijevoz pšenice iz jednog sela u drugo. Kuke su pričvršćene na staru dasku za pšenicu pšenice, kao podloga i završene sa staklenom pločom na vrhu.

Konzola

Mabrada

Konzola Jedinstvena konzola napravljena od obojenog drveta sa kamenom obradom, na kojoj se nalazi stara autentična mlin za kavu koja seže u doba otomanske vlasti. Reproduciran je i isklesan jordanski hladnjak za kafu (Mabrada) koji je stajao kao jedna od nogu na suprotnoj strani konzole na kojoj sjedi brusilica, stvarajući fascinantan komad za predsoblje ili dnevni boravak.

Korporativni Identitet

Jae Murphy

Korporativni Identitet Negativni prostor koristi se zato što gledatelje čini radoznalijima i čim dožive onaj Aha trenutak, odmah im se sviđa i pamte ga. Oznaka logotipa sadrži inicijale J, M, kameru i stativ koji su ugrađeni u negativni prostor. Budući da Jae Murphy često fotografira djecu, velike stepenice oblikovane imenom i nisko postavljena kamera sugeriraju da su djeca dobrodošla. Kroz dizajn korporativnog identiteta razvija se negativna svemirska ideja iz logotipa. Svakom stavku dodaje novu dimenziju i čini slogan, Neobičan prikaz uobičajenog, istinitim.

Dvosjed

Mowraj

Dvosjed Mowraj je dvosjed stvoren za utjelovljenje duha egipatskih i gotičkih stilova. Oblik je izveden iz Nowraga, egipatske verzije muljaže izmijenjene kako bi utjelovio gotički štih, a da ne ugrozi njegovu etničku anteiluvijsku suštinu. Dizajn je crno lakiran, na kojem su ugrađene gravure etničkog egipatskog ručnog izrade na rukama i nogama, kao i bogata baršunasta presvlaka dodana vijcima i vučnim prstenima što joj daje srednjovjekovni bačeni izgled gotičkog izgleda.

Korporativni Identitet

Predictive Solutions

Korporativni Identitet Predictive Solutions je dobavljač softverskih proizvoda za prognostičku analizu. Proizvodi kompanije koriste se za izradu predviđanja analizom postojećih podataka. Oznaka kompanije - sektori u krugu - podseća na grafiku sa pito-grafikonima, a takođe na veoma stilizovanu i pojednostavljenu sliku oka u profilu. Platforma marke "prolijevanje svjetla" pokretač je za sve grafičke marke. I promjenjivi, apstraktni fluidni oblici i tematski pojednostavljene ilustracije koriste se kao dodatna grafika u raznim aplikacijama.

Korporativni Identitet

Glazov

Korporativni Identitet Glazov je tvornica namještaja u istoimenom gradu. Tvornica proizvodi jeftin namještaj. Kako je dizajn takvog namještaja prilično generički, odlučeno je da koncept komunikacije temelji na originalnim "drvenim" 3D slovima, riječi sastavljene od takvih slova simboliziraju setove namještaja. Pisma čine riječi "namještaj", "spavaća soba" itd. Ili nazivi zbirki, smještaju se tako da liče na komade namještaja. Izdvojena 3D slova slična su shemama namještaja i mogu se koristiti na tiskanicama ili preko fotografskih pozadina za identifikaciju marke.