Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Logotip

Kaleido Mall

Logotip Tržni centar Kaleido pruža mnogobrojna mjesta za zabavu, uključujući trgovački centar, pješačku ulicu i pješačku ulicu. Dizajneri su u ovom dizajnu koristili uzorke kaleidoskopa, s labavim, obojenim predmetima poput perlica ili šljunka. Kaleidoskop potječe od starogrčkog καλός (lijepa, ljepota) i εἶδος (ono što se vidi). Zbog toga različiti obrasci odražavaju različite usluge. Obrasci se mijenjaju stalno, pokazujući da Mall nastoji iznenaditi i očarati posjetitelje.

Komoda

Black Labyrinth

Komoda Crni labirint Eckharda Begera za ArteNemus je vertikalni komoda s 15 ladica koje crpe svoju inspiraciju iz azijskih medicinskih ormara i Bauhaus stila. Njezin mračni arhitektonski izgled oživio je kroz svijetle marketističke zrake s tri žarišta koja se zrcale oko strukture. Koncept i mehanizam vertikalnih ladica s rotirajućim odjeljkom prenose predmet intrigantan izgled. Drvena konstrukcija je prekrivena crnim obojenim furnirom, dok je izrada plaketa u plamenom javoru. Furnir je podmazan kako bi se postigao satenski sloj.

Urbane Skulpture

Santander World

Urbane Skulpture Santander World javni je umjetnički događaj koji čini skupina skulptura koje slave umjetnost i omalovažavaju grad Santander (Španjolska) u pripremi za Svjetsko prvenstvo u jedrenju Santander 2014. Skulpture mjere 4,2 metra, izrađene su od lima i svaka od njih izrađuju različite vizuelne umjetnice. Svaki od komada konceptualno predstavlja kulturu jednog od 5 kontinenata. Značenje je predstavljati ljubav i poštovanje kulturne raznolikosti kao oruđa za mir, kroz oči različitih umjetnika, i pokazati da društvo različitost pozdravlja otvorenim rukama.

Poster

Chirming

Poster Kad je Sook bio mlad, na planini je ugledao lijepu pticu, ali ptica je brzo odletela, iza sebe je ostavila samo zvuk. Podigla je pogled prema nebu kako bi pronašla pticu, ali sve što je mogla vidjeti bile su grane drveća i šuma. Ptica je stalno pjevala, ali nije imala pojma gdje je to. Od malih nogu ptica je bila grana drveća i velika šuma do nje. To je iskustvo učinilo da vizualizuje zvuk ptica poput šume. Zvuk ptica opušta um i telo. Ovo je privuklo njenu pažnju, a ona je to kombinovala sa mandalom, koja vizuelno predstavlja isceljivanje i meditaciju.

Katalog

Classical Raya

Katalog Jedna stvar o Hari Rayu - to je da bezvremenske Raya pjesme prošlosti i danas ostaju bliske srcima ljudi. Koji je bolji način da se to postigne nego sa temom 'Klasična Raya'? Kako bi se stvorila suština ove teme, katalog poklona poklona dizajniran je tako da podsjeća na staru vinil ploču. Cilj nam je bio: 1. Napraviti poseban dizajn, a ne stranice koje se sastoje od vizualnih proizvoda i njihovih cijena. 2. Stvorite nivo uvažavanja za klasičnu muziku i tradicionalnu umetnost. 3. Iznesi duh Hari Raya.

Interaktivna Umjetnička Instalacija

Pulse Pavilion

Interaktivna Umjetnička Instalacija Pulse Pavilion je interaktivna instalacija koja ujedinjuje svjetlost, boje, kretanje i zvuk u multi-senzornom doživljaju. S vanjske strane to je jednostavna crna kutija, ali ulazeći u nju, uronjena je u iluziju da led svjetla, pulsirajući zvuk i živahna grafika stvaraju zajedno. Šareni izložbeni identitet kreiran je u duhu paviljona, koristeći grafiku iz unutrašnjosti paviljona i prilagođeni font.