Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ambalaža

Oink

Ambalaža Kako bi se osigurala vidljivost klijenta na tržištu, odabran je razigran izgled i dojam. Ovaj pristup simbolizira sve kvalitete brenda, originalne, ukusne, tradicionalne i lokalne. Osnovni cilj korištenja ambalaže novih proizvoda bio je da se kupcima predstavi priča iza uzgoja crnih svinja i proizvodnje tradicionalnih mesnih delicija najvišeg kvaliteta. Napravljen je set ilustracija u tehnici linoreza koje prikazuju majstorstvo. Ilustracije same po sebi predstavljaju autentičnost i podstiču kupca da razmisli o Oink proizvodima, njihovom okusu i teksturi.

Kutija Za Patike

BSTN Raffle

Kutija Za Patike Zadatak je bio dizajnirati i proizvesti akcijsku figuru za Nike cipelu. Budući da ova cipela kombinira dizajn bijele zmijske kože sa svijetlo zelenim elementima, bilo je jasno da će akciona figura biti kontorcionista. Dizajneri su za vrlo kratko vrijeme skicirali i optimizirali figuru kao akcionu figuru u stilu poznatih akcionih heroja. Zatim su osmislili mali strip sa pričom i proizveli ovu figuru u 3D štampi sa visokokvalitetnom ambalažom.

Podrška Kampanji I Prodaji

Target

Podrška Kampanji I Prodaji U 2020. godini, Brainartist pokreće međumedijsku kampanju za klijenta Steitz Secura kako bi stekao nove kupce: sa visoko individualiziranom porukom kao ciljanom kampanjom postera što bliže kapiji potencijalnih kupaca i individualiziranom slanjem pošte s odgovarajućom cipelom iz tekuća zbirka. Primalac dobija odgovarajući parnjak kada zakaže sastanak sa prodajnim osobljem. Cilj kampanje je bio da se Steitz Secura i "podudarna" kompanija predstave kao savršen par. Brainartist je razvio kompletnu vrlo uspješnu kampanju.

Marketinški Materijal Događaja

Artificial Intelligence In Design

Marketinški Materijal Događaja Grafički dizajn pruža vizualni prikaz kako umjetna inteligencija može postati saveznik dizajnerima u bliskoj budućnosti. Pruža uvid u to kako AI može pomoći u personalizaciji iskustva za potrošača i kako je kreativnost na nišanu umjetnosti, nauke, inženjeringa i dizajna. Konferencija umjetne inteligencije u grafičkom dizajnu je trodnevni događaj u San Francisku, Kalifornija u novembru. Svaki dan postoji radionica dizajna, razgovori različitih govornika.

Vizuelna Komunikacija

Finding Your Focus

Vizuelna Komunikacija Dizajner ima za cilj da prikaže vizuelni koncept koji demonstrira konceptualni i tipografski sistem. Dakle, kompozicija se sastoji od specifičnog rečnika, tačnih merenja i centralnih specifikacija koje je dizajner uzeo u obzir. Takođe, dizajner je imao za cilj da uspostavi jasnu tipografsku hijerarhiju kako bi uspostavio i pomerio redosled kojim publika dobija informacije od dizajna.

Brendiranje

Cut and Paste

Brendiranje Ovaj komplet alata za projekat, Izreži i zalijepi: Prevencija vizualnog plagijata, bavi se temom koja može utjecati na sve u industriji dizajna, a ipak je vizualni plagijat tema o kojoj se rijetko raspravlja. Ovo bi moglo biti zbog dvosmislenosti između preuzimanja reference sa slike i kopiranja sa nje. Stoga, ono što ovaj projekat predlaže jeste podizanje svijesti o sivim zonama koje okružuju vizuelni plagijat i pozicioniranje u prvi plan razgovora o kreativnosti.