Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Taktilna Tkanina

Textile Braille

Taktilna Tkanina Industrijska univerzalna žakardna tekstilna misao kao prevoditelj za slijepe osobe. Ovu tkaninu mogu čitati osobe dobrog vida i ona je namijenjena njima da pomognu slijepim osobama koje počinju gubiti vid ili imaju problema sa vidom; kako biste naučili brajev sistem sa prijateljskim i uobičajenim materijalom: tkaninom. Sadrži abecedu, brojeve i interpunkcijske znakove. Nisu dodate boje. To je proizvod sive boje kao princip percepcije svjetlosti. To je projekt s društvenim značenjem i nadilazi komercijalni tekstil.

Naočale

Mykita Mylon, Basky

Naočale Kolekcija MYKITA MYLON izrađena je od laganog poliamidnog materijala koji ima izvanrednu individualnu prilagodljivost. Ovaj specijalni materijal stvara se sloj po sloj zahvaljujući tehnici selektivnog laserskog sinterovanja (SLS). Ponovno interpretirajući tradicionalni okrugli i ovalni okrugli oblik panto naočala koji je bio moderan 1930-ih, model BASKY dodaje novo lice ovoj kolekciji naočala koja je prvobitno dizajnirana za upotrebu u sportu.

Sat

Ring Watch

Sat Prsten sat predstavlja maksimalno pojednostavljenje tradicionalnog ručnog sata uklanjanjem brojeva i ruku u korist dva prstena. Ovaj minimalistički dizajn pruža i čist i jednostavan izgled koji se savršeno spaja s estetikom privlačnog sata. Kruna njegovog potpisa i dalje pruža efikasno sredstvo za promjenu sata, dok njegov skriveni e-ink ekran pokazuje živopisne trake boja s izuzetnom definicijom, na kraju održavajući analogni aspekt uz istovremeno pružanje dužeg trajanja baterije.

Narukvica

Fred

Narukvica Postoje mnoge vrste narukvica i narukvica: dizajneri, zlatni, plastični, jeftini i skupi ... ali prelijepi kakvi jesu, uvijek su jednostavno i samo narukvice. Fred je nešto više. Ove manžete u svojoj jednostavnosti oživljavaju plemenitost starih vremena, a opet su moderne. Mogu se nositi i na gole ruke, kao i u svilenoj bluzi ili crnom džemperu, a oni će uvijek dodati dodir klase osobi koja ih nosi. Ove su narukvice jedinstvene jer dolaze kao par. Vrlo su lagane zbog čega ih nose besprekorno. Nošenjem njih sigurno će se primijetiti!

Ogrlica I Broš

I Am Hydrogen

Ogrlica I Broš Dizajn je inspirisan neoplatonskom filozofijom makrokosmosa i mikrokosmosa, videći iste obrasce reproducirane na svim nivoima kosmosa. Osjećajući zlatni omjer i redoslijed vlakana, ogrlica ima matematički dizajn koji oponaša obrasce filotaksije promatrane u prirodi, kao što je vidljivo kod suncokreta, tratinčica i raznih drugih biljaka. Zlatni torus predstavlja Univerzum, umotan u tkaninu prostora-vremena. „Ja sam vodik“ istovremeno predstavlja model „Univerzalnog konstanta dizajna“ i model samog Univerzuma.

Upciklirani Nakit

Clairely Upcycled Jewellery

Upciklirani Nakit Prekrasan, jasan, upciklirani nakit, dizajniran iz potrebe da se otpadni materijal upotrebljava za proizvodnju lustera Claire de Lune. Ova linija razvila se u znatan broj zbirki - sve pričaju priče, a sve predstavljaju vrlo osobne poglede na filozofije dizajnera. Transparentnost je vitalni dio vlastite filozofije dizajnera, na što se odražava izbor korištenog akrila. Osim korištenog zrcalnog akrila koji sam odbija svjetlost, materijal je uvijek transparentan, boja ili bistra. CD ambalaža pojačava koncepte zamjene.