Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Kolekcija Nakita

Ataraxia

Kolekcija Nakita Kombinirajući modu i naprednu tehnologiju, projekt ima za cilj stvoriti komade nakita koji stare gotičke elemente mogu pretvoriti u novi stil, diskutirajući o potencijalu tradicionalnog u suvremenom kontekstu. Sa interesovanjem za način na koji gotičke vibracije utiču na publiku, projekat pokušava izazvati jedinstveno individualno iskustvo kroz razigranu interakciju, istražujući odnos dizajna i korisnika. Sintetički dragog kamenja, kao materijal sa manjim utiskom na okoliš, urezani su u neobično ravne površine kako bi bacili svoje boje na kožu kako bi poboljšali interakciju.

Collier

Eves Weapon

Collier Eveino oružje izrađeno je od 750 karatnih ruža i bijelog zlata. Sadrži 110 dijamanata (20.2ct) i sastoji se od 62 segmenta. Svi imaju dva potpuno različita izgleda: Iz bočnih segmenata segmenti su oblika jabuke, odozgo se mogu vidjeti linije u obliku slova V. Svaki segment je podeljen u stranu da bi se stvorio efekt opružnog opterećenja koji drži dijamante - dijamanti se drže samo napetošću. Ovo povoljno naglašava blistavost, sjaj i povećava vidljivi sjaj dijamanta. Omogućuje izuzetno lagan i jasan dizajn, uprkos veličini ogrlice.

Prsten

Wishing Well

Prsten Nakon što je u snu posetila vrtu ruža, Tippy je naišla na željni bunar okružen ružama. Tamo je pogledala u bunar i ugledala odraz noćnih zvezda, i zeljela. Noćne zvijezde predstavljeni su dijamantima, a rubin simbolizira njenu najdublju strast, snove i nade koje je načinila u bunaru sa željama. Ovaj dizajn sadrži prilagođeni kroj ruža, šesterokut rubin kandžu postavljen u 14K čvrstom zlatu. Mali listovi su izrezbareni kako bi pokazali teksturu prirodnih listova. Traka prstena podržava ravni vrh i zakrivljeno je lagano prema unutra. Veličine prstena moraju se matematički izračunati.

Torba Tote

Totepographic

Torba Tote Topografski dizajnirana torba za tote, koja služi kao lagana torba, posebno tokom onih napornih dana provedenih u kupovini ili izvršavanju naloga. Kapacitet torbe Tote je poput planine i može držati ili nositi mnoge stvari. Orakasta kost tvori cjelokupnu strukturu vreće, oblik topografske karte je površinski materijal poput gorskih neravnih površina.

Privjesak

Taq Kasra

Privjesak Taq Kasra, što znači luk kasra, memento je Sasanskog kraljevstva koje se sada nalazi u Iraku. Ovaj privjesak nadahnut geometrijom Taq kasre i veličinom bivših suverenih vladavina koja je bila u njihovoj strukturi i subjektivizmu, korišten je u ovoj arhitektonskoj metodi za pravljenje ovog etosa. Najvažniji atribut je to što je moderni dizajn učinio komad izrazitim pogledom, tako da bočni pogled izgleda poput tunela, donosi subjektivizam i obliku frontalnog pogleda, napravio je lučni prostor.

Kolekcija Ženske Odjeće

Utopia

Kolekcija Ženske Odjeće Yina Hwang u ovoj se kolekciji uglavnom inspirirala oblicima koji su simetrični i asimetrični s dodirom underground glazbe. Kurirala je ovu kolekciju na temelju svog središnjeg trenutka samoogrljaja, stvarajući kolekciju funkcionalnih, a opet apstraktnih odjevnih predmeta i pribora koji utjelovljuju priču o svom iskustvu. Svaki print i tkanina u projektu su originalni, a za podnožje tkanina uglavnom se koristi PU koža, saten, Power Mash i Spandex.