Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Prsten

Gabo

Prsten Prsten Gabo dizajniran je tako da potakne ljude da ponovo pogledaju razigranu stranu života koja se obično izgubi kada dođe u odraslu dob. Dizajnerka je bila nadahnuta uspomenama kako je promatrala svog sina kako se igra s njegovom šarenom čarobnom kockom. Korisnik se može igrati prstenom rotiranjem dva nezavisna modula. Na taj se način skupovi boja dragog kamenja ili položaj modula mogu podudariti ili nepodudariti. Pored zaigranog aspekta, korisnik ima mogućnost svakodnevnog nošenja drugačijeg prstena.

Prsten

Dancing Pearls

Prsten Plešući biseri među bučnim morskim valovima rezultat je nadahnuća iz okeana i bisera i prsten je 3D modela. Ovaj prsten dizajniran je u kombinaciji zlata i šarenih bisera sa posebnom strukturom kako bi se implementiralo kretanje bisera između bučnih talasa okeana. Promjer cijevi odabran je u dobroj veličini što čini dizajn dovoljno robusnim da model učini izvedljivim.

Kolekcija Nakita

Biroi

Kolekcija Nakita Biroi je 3D štampana serija nakita koja je inspirisana legendarnim nebeskim feniksom, koji se baca u vatru i ponovo se rađa iz sopstvenog pepela. Dinamične linije koje formiraju strukturu i Voronoi uzorak raširen po površini simboliziraju feniksa koji oživljava iz gorućeg plamena i leti u nebo. Uzorak mijenja veličinu kako bi tekao preko površine dajući osjećaj dinamike strukturi. Dizajn, koji sam po sebi pokazuje prisutnost nalik skulpturi, daje nosiocu hrabrost da napravi korak naprijed iscrtavajući svoju jedinstvenost.

Minđuše I Prsten

Vivit Collection

Minđuše I Prsten Inspirisana oblicima koji se nalaze u prirodi, Vivit Collection stvara zanimljivu i znatiželjnu percepciju izduženim oblicima i kovrčavim linijama. Komadi Vivita sastoje se od savijenih limova od žutog zlata od 18 kilograma i crnih rodijevih obloga na vanjskim stranama. Naušnice u obliku lista okružuju minđuše tako da prirodni pokreti stvaraju zanimljiv ples između crnog i zlata - skrivajući se i otkrivajući žuto zlato ispod. Sinuoznost oblika i ergonomski atributi ove zbirke predstavljaju očaravajuću igru svjetla, sjenki, odsjaja i reflektora.

Minđuše I Prsten

Mouvant Collection

Minđuše I Prsten Zbirka Mouvant inspirisana je nekim aspektima futurizma, poput ideja dinamike i materijalizacije nematerijalnog koje je predstavio italijanski umjetnik Umberto Boccioni. Minđuše i prsten kolekcije Mouvant sadrže nekoliko zlatnih fragmenata različitih veličina, zavarenih na takav način da se postiže iluzija kretanja i stvara mnogo različitih oblika, ovisno o kutu kojim se vizualizira.